Szekeres Viktor

Egy rekordot már megdöntött az új Batman

A bosszúállók hétvégi rekordja nem forgott veszélyben, azonban egy csúcsot máris megdöntött A sötét lovag: Felemelkedés. És ki tudja, lehet, hogy mozis pályafutása alatt még lesz pár rekordja.

Bár ahogy az várható volt, Christopher Nolan új Batman-filmje, A sötét lovag: Felemelkedés nem tudott felnőni A bosszúállók mellé, a hétvégén Amerikában szerzett bevétele természetesen A sötét lovagét túlszárnyalta. A három nap alatt bevételezett 161 millió dollár minden idők harmadik legerősebb hétvégi teljesítménye A bosszúállók 207 és az utolsó Harry Potter-film 169 milliós startja mögött. Mindez azt is jelenti, hogy A sötét lovag: Felemelkedést biztosan többen nézték meg Amerikában az első napokban, mert míg a Potter-mozi 3D-s volt, addig Nolan 2D-ben forgatott. (A 2D-s nyitányokat figyelembe véve egyébként A sötét lovag: Felemelkedés és A sötét lovag mögött az ugyancsak idei premier Az éhezők viadala áll a harmadik helyen 152 milliós kezdő hétvégével.)

Persze azért akadt olyan rekord, amit megdöntött A sötét lovag: Felemelkedés. Meghozta az eredményét az, hogy Christopher Nolan egy órányi anyagot IMAX-kamerákkal rögzített, hiszen a film hétvégi 160 milliós hozamából 19 milliót a 332 IMAX-mozi produkált, ami kiemelkedő teljesítmény. A filmet itthon csütörtöktől láthatjuk, s már közel sem kezelik érinthetetlenként, hiszen az amerikai kritikusi véleményekből 213 pozitív mellett akad 33 negatív is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szekrény #5
    őszintén ki néz herripottertot ? igen ők a szivárványzászlósok ...
  • Pretorian #4
    A Harry Puttyer a 3D-vel hozta azt az összeget, lefelejtettem a "nem 3D-s" szavakat az éjféli nyitás elől.
    A jegyelővételeket nyilván nem érintette a lövöldözés, de a teljes hétvégi bevételt valamennyire biztosan.
  • dresden1 #3
    Attól azért nagyon messze volt. A Harry Potter 43 milliót produkált éjszaka. A lövöldözés pedig a jegyelővételek miatt akkora hatással közel sem volt, mint gondolná az ember.
  • Wittgen #2
    USA nem kis létszámú ország, nem tudják megakadályozni, hogy egy seggfejnek ne boruljon el az elméje és ne lövöldözzön valahol. Az én szempontomból - lévén, hogy filmbuzi vagyok - sajnálatos, hogy ez az eset olyan változtatásokat von majd maga után a filmek terén az elkövetkezendő időszakban, hogy csorbul a (mozis) filmkészítés eddig is korlátozott szabadsága.

    Batman-hez: engem nem zavar, hogy alulmaradt az Avangers-szel szemben. Bár az új részt csak hétvégén fogom megnézni, számomra Nolan Batman-filmjei 100x szórakoztatóbbak és jobban összerakottak, mint a Marvel-filmek. Valahogy a Vasember 1 óta nem igazán tudom felhőtlenül élvezni a marveles képregényhősök filmjeit, csak részleteket belőle.
  • Pretorian #1
    Az viszont kimaradt a cikkből, hogy a legjobb éjféli nyitást produkálta a film odaát + a coloradoi lövöldözés nyilván beakasztott valamennyire a a produkciónak az első hétvégén. Sokan csak később mennek el megnézni a filmet, pont a lövöldözés miatt.