Szekeres Viktor

Csak egy filmet mutattak be több moziban az új Batmannél

A nagy kérdés, hogy a hétvégén A sötét lovag: Felemelkedés tud-e új hétvégi bevételi rekordot dönteni, vagy A bosszúállók marad a képzeletbeli trónon?

Nem sikerült Amerikában moziszám-csúcsot döntenie a Warner Bros. által gyártott és forgalmazott A sötét lovag: Felemelkedésnek (The Dark Knight Rises), mert "csak" 4404 filmszínházban mutatják be a filmet. (A vászonszám ennek akár a 2,5-szerese is lehet.) Persze mindez csak a statisztikusokat érdekli, a stúdió inkább annak örült a premier előtti napon, hogy a Fandango jegyelővételi rendszere szerint Amerikában a héten vásárolt jegyek 91%-a erre a filmre kelt el, és csütörtök délre 2000-nél is több hétvégi előadás lett teltházas, ami ugyancsak rekord.

Egyébként Amerikában a moziszám-rekordot a 2010-ben bemutatott Alkonyat: Napfogyatkozás tartja, mely 4468 moziban volt látható hétvégén. E film mögé lépett fel A sötét lovag: Felemelkedés, a harmadik helyre pedig a 4380 moziban bemutatott Vasember 2 szorult le. A sötét lovagot 2008-ban 4366 moziban mutatták be, amely akkor rekordot jelentett, hiszen hat darab mozival megelőzte a harmadik Karib-tenger kalózai filmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yagami #3
    A denveri "finomkis" mészárlásról semmi? Eléggé elgondolkodtató, még akkor is, ha filmek hatására követtek már el emberek gaztetteket ezelőtt is.
    További szép estét!
  • weskerrebort #2
    max 2, de lehet csak "3" mozival maradt le ... :D
  • Skyline85 #1
    Vasember 3???