Szekeres Viktor

Megvan az ősz első igazi közönségkedvenc filmje

Ben Affleck legújabb rendezésével ismét telibe találta a közönséget és a kritikusokat. Ráadásul az Argo-akcióval kapcsolatban Oscar-jelöléseket is emlegetnek.

Amerikában másfél hete mutatták be Ben Affleck legújabb rendezését, Az Argo-akciót, mely viszonylag jól debütált, nagyjából 20 millió dollárra volt jó nyitóhétvégéjén. Ez ugyan pár millió dollárral kevesebb volt, mint A tolvajok városa kezdése, de sem a film témája, sem a szituáció nem annyira közönségbarát ezúttal. Arról nem is beszélve, hogy Az Argo-akció egy része a 80-as években játszódik, és a múltban zajló történetek vászonra vitele mindig kockázatosabb.


Azt, hogy a közönség jól fogadta a filmet, nem csak az jelzi, hogy az IMDb-n még most is 8,4/10-es osztályzattal szerepel az Argo-akció,, mint ahogy az sem perdöntő, hogy a kritikusok el vannak ájulva a végeredménytől (az eddigi 192 kritikából mindössze 9 lett negatív). Az viszont már sokkal beszédesebb, hogy a megszokott 50%-os bevételcsökkenés helyett a második hétvégére mindössze 15% mínuszt szenvedett el a film, mely így 16,5 millió dollár bevételt hozott, amivel ismét a második helyet szerezte meg a hétvégi amerikai mozis toplistán. (A jövő héten akár első is lehet, ha szerencsésen alakulnak a vetélytársak eredményei.) Mindent egybevetve így már a 100 milliós amerikai bevétel sem tűnik elérhetetlennek Az Argo-akció számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!