Szekeres Viktor

Ben Affleck megint megcsinálta

A tinik sem kellettek Ben Affleck harmadik rendezésének sikeréhez, hiszen a 45 millió dollárból készült Argo-akció hazájában nagyjából 80-90 milliós bevételt fog elérni.

Le a kalappal Ben Affleck előtt. A Hideg nyomon és a Tolvajok városa után a rendező harmadik filmjét, Az Argo-akciót (Argo) Amerikában pénteken mutatták be, és a premier sikert aratott. Pedig egyáltalán nem egyszerű és kommersz a film témája, ráadásul nem is napjainkban játszódik, ami mindig kockázatosabb bevételi szempontból, de még így is 20,1 millió dollár bevételt hozott az alkotás az első amerikai hétvégéjén. Arról nem is beszélve, hogy a kritikusok ezt az Affleck-filmet is imádják: a RottenTomatoes kritikákat összesítő honlapja szerint az eddigi 153 véleményből 144 volt pozitív és csak 9 negatív, ami kivételesen jó, 94%-os aránynak felel meg.


A fenti összesítésen az a legérdekesebb, hogy 160/10-es aránnyal a 2007-es Hideg nyomon és 197/13-mal a 2010-es Tolvajok városa is 94%-os mutatót ért el a RottenTomatoes-on, ami három kitűnő filmet jelez. Az Argo-akció ezen nyitánya egyébként akár 80-90 milliós amerikai összbevételt is jelenthet, hiszen a Tolvajok városa 23 milliós startot követően jutott el 92 millióig, s a közönség várhatóan ugyancsak jó hírét fogja vinni a filmnek, hiszen a CinemaScore exit polljai alapján a megkérdezett nézők átlagosan A+-ra értékelték a filmet, azaz az a legjobb érdemjegyet kapta, amire nagyon kevés példa szokott lenni.

Érdekesség, hogy a filmet annak ellenére ért el az első becslések szerint 20 milliós bevételt első hétvégéjén Amerikában, hogy a fiatalok szörnyen alacsony számban képviseltették magukat a vetítéseken. A nézők 74%-a ugyanis 35 éven felüli volt. Kérdés, hogy ebből milyen következtetéseket lehet levonni?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lizardman #1
    Tényleg nagyon jónak tűnik! :)