Szekeres Viktor

Itthon a közönség megbuktatta a Loopert

Amerikában jól szerepel a jegypénztáraknál Bruce Willis legújabb scifije, itthon azonban meglepően gyengén startolt a feliratosan vetített film.

Tavaly kora ősszel került bemutatásra itthon a Lopott idő című scifi, mely Amerikában elég gyengén szerepelt, itthon azonban az év egyik nagy meglepetése volt, rengetegen nézték meg. A Looper - A jövő gyilkosa akár ugyanilyen pályát is befuthatott volna, azonban a magyar közönséget hihetetlen módon hidegen hagyta Rian Johnson remekül átgondolt időutazós mozija, a bemutató hétvégéjén mindössze 11 991-en nézték meg, ami 16 millió forint bevételt jelentett a moziknak. (Előfordulhat, hogy a magyar szinkron hiánya miatt volt gyengébb a kezdés, de szinkronnal sem lett volna sokkal nagyobb a nyitány.)

A hétvége másik nagy meglepetése a Sammy nagy kalandja 2 (le)szereplése volt. A teljesen gyerekfilmmentes időszakban a belga animációs filmet csak 8 154-en nézték meg négy nap alatt, pedig sokan azzal szokták indokolni az ismeretlen családi mozik sikerét, hogy jobb híján nézik meg a gyerekek. Azonban a Sammy nagy kalandja 2 még ismeretlennek sem mondható, hiszen két évvel ezelőtt ősszel 25 ezer nézővel debütált a film és végül 100 ezer fölé jutott. Ennek fényében megdöbbentő a gyenge kezdés, főleg, hogy majdnem 50 moziban volt látható a film hétvégén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    De. Lehet. Ezen a héten éppen nem volt. Egy hét múlva, meg egy héttel ezelőtt meg lesz/volt. Akinek eddig nem volt, annak nem most nyáron fogyott el.
  • endrev #5
    Nem lehet hogy az embereknek nincs pénze mozira (se, és ez a statisztikai minta nagy részére értendő), és csak ezt figyelmen kívül hagyva hisszük azt, hogy a kis forgalom magáról a filmről szóló (elő)ítélet?
  • Bhalage #4
    tegnap 20:00kor az alleeban fullra volt a terem -.-
  • Wittgen #3
    Eddig részemről is -1 fő néző, mivel Kaposvárott nem vetítik, én meg nem vagyok hajlandó 80km+t autózni a mai moziárak mellé többletként.
  • sbuci #2
    A nézőszámokat nézve még mindig a Looper-re jöttek a legtöbben...
  • tom.. #1
    Valahogy sejteni lehetett. Bezzeg ha egy újabb tranformers lett volna...

    Megnéztem volna moziba, de sajnos 1 időpontban adják csak zalába este, ami nekem nem jó. CinemaCity meg kapja be, pont Zegen nem játsszák...