Szekeres Viktor

Kiábrándultak a nézők az elmúlt évek sikersorozatából

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb filmes sorozata volt a Paranormal Activity, azonban úgy tűnik, hogy a negyedik résszel a horrorszéria elérkezett a hanyatlás időszakába.

Amerikában a mozikban hétvégén természetesen a Parajelenségek 4 (Paranormal Activity 4) volt a legnépszerűbb film, ami nem csoda, hiszen az eddigi három rész alig 8 millió dolláros költségvetésből világszerte 576 milliós bevételt hozott össze. A készítők, miután a 3. rész túlszárnyalta a 2. epizód bevételeit, nem akartak változtatni a formulán, mondván, ami nincs elromolva, azt nem érdemes megjavítani.


Nos, a rajongók egy részére most is számítani lehetett, a 3 412 moziban játszott horror 30,2 millió dollár bevételt termelt első amerikai hétvégéjén, így 5 milliós költségvetés mellett ismét rettentően sikeres lesz a film. Azonban az eredmény hatására biztos, hogy nem pukkantak pezsgők a Paramount stúdió székházában, ugyanis ennél jóval több nyitóbevétellel kalkuláltak. Ugyan az várható volt, hogy a 3. rész 52,6 milliós nyitóhétvégéjének elérésére nincs esély, de a stúdió minimum 35-40 millió dollárra így is számított, ettől azonban messze elmaradt a film.

Az 5. rész persze így is el fog készülni, azonban a csökkenő bevétel a széria kifulladását jelzi. Az Amerikában 104 millió dollár bevételt hozó Paranormal Activity 3 után az új epizód várhatóan csak 60 millió dollárig fog eljutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!