Szekeres Viktor

Újabb szuperolcsó horror robbantott nagyot

Nagy sikert aratott Amerikában az Ethan Hawke főszereplősével készült Sinister című horrorfilm, mely olcsósága mellett remek reklámkampányával hívta fel magára a figyelmet.

Amerikában újabb nagyon olcsó horrorfilmet mutattak be a mozikban - és újabb sikert regisztrálhattak a stúdiók, ezúttal a Summit Entertainment. A mindössze 3 millió dollárból készült Sinistert 2527 moziban mutatták be pénteken és a film 18,2 millió dollár bevételt hozott három nap alatt, s ezzel az amerikai toplista harmadik helyén landolt. A filmet lehet, hogy az is segítette, hogy a kritikák ezúttal nem egyértelműen voltak negatívak, hanem inkább megoszlottak - a RottenTomatoes gyűjtése szerint 63%-ban inkább pozitívat írtak az újságírók.)


Persze a siker még véletlenül sem jelenti azt, hogy a nagy bevétel kulcsa az alacsony költségvetésű horrorok készítése, hiszen ezen filmekből mindössze egy-kettőre figyelnek fel a forgalmazók és eresztik moziba őket, a legtöbb olcsó termék mindössze pár eladott DVD-t ér meg. A Sinister "felfedezésében" természetesen a rendező Scott Derricksonnak is nagy szerepe volt, hiszen ő már korábban bizonyított az ugyancsak olcsó Ördögűzés Emily Rose üdvéért című horrorral, igaz második filmjéből, az igen gyengén sikerült Amikor megállt a Föld című scifiből az derült ki, hogy a nagyobb költségvetést nem neki találták ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Relixo #2
    Végre... kis költségvetés,de mégis élvezhető,normálisan megszerkesztett, képileg is élvezhető film, és a sztori sem rossz.
    Lehet mégis kezdenek rájönni,hogy a kézikamerás,képkapkodós,dedós ijesztgetéses(ajtó becsapódás) igénytelen lúzereknek való?(és legfőképpen nem sorolhatók be horror filmeknek) Jó lenne, ha elmozdulnának végre abból az irányból,és elkezdenének hasonló igényes,értékelhető horror filmeket csinálni.(ezzel nem kifejezetten ezt a filmet dícsérem,sokkal inkább a kis költségvetésből véghez vitt megvalósítást ami végre értékelhető)
  • nessboth #1
    Nyakam rá, hogy a dobozos jelenet miatt mentek az emberek moziba, mert azon én is majdnem összecsináltam magam. Ígéretes filmnek tűnik.
    Bár, hárommilliót nem hiszem, hogy nehéz lenne elbuktatni...