Szekeres Viktor

Durva összeomlás az HBO-n

Az HBO különleges tévéfilmet mutat be július 20-án. A Válság a Wall Streeten a 2008-ban kirobbant krízisről ad közelebbi képet, az akkori amerikai pénzügyminiszter, Henry Paulson szemszögéből.

Az HBO itthon július 20-án mutatja be legújabb tévéfilmjét, a Válság a Wall Streeten (Too Big To Fail) című drámát. A csatorna saját gyártású filmjében olyan remek színészek jelenítik meg az amerikai gazdaság megmentésén fáradozó szakembereket, mint William Hurt, Paul Giamatti, Bill Pullman vagy James Woods. A Válság a Wall Streeten alapjául a New York Times szerzője, Andrew Ross Sorkin 2009-ben megjelent sikerkönyve, a Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System - and Themselves szolgált. Sorkin azt vizsgálja, hogy az Egyesült Államok fő pénzügyi szakemberei miként próbálták megmenteni a bukástól nemcsak önmagukat, de az amerikai gazdaság egészét. Mindezt egy olyan mértékű pénzügyi válságban, amilyenre az 1929-es nagy gazdasági világválság óta nem volt példa.


Az Oscar-díjas rendező, Curtis Hanson HBO számára készített filmje sorra veszi a 2008-as krízis eseményeit: megismerhetjük a gazdasági válsághoz vezető okokat, találkozhatunk a világ gazdaságának sorsáról döntő befolyásos pénzügyi vezetőkkel és politikusokkal - az akkori pénzügyminiszterrel (William Hurt) a középpontban -, és láthatjuk, hogyan fonódik össze a Wall Street és a nagypolitika. A 2011-ben készült Válság a Wall Streeten összesen 11 Emmy-jelölést kapott, többek között a Legjobb rendezőnek, a Legjobb forgatókönyvnek és a Legjobb férfi főszereplőnek járó elismerésre nominálták.

A Válság a Wall Streeten július 20-án, pénteken 21 órakor eredeti nyelven, magyar felirattal látható az HBO-n.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!