Szekeres Viktor

Spielberg új filmjei egymást gyilkolják

Nem elég, hogy a Hadak útján és a Tintin kalandjai nagyjából egyszerre került moziba Amerikában, még egymás bevételét is másolja a két film. Vajon melyik lesz végül a népszerűbb?

Már többször beszámoltunk arról, hogy Amerikában Steven Spielberg két új filmjét kvázi egyszerre mutatták be. És, ha már egyszerre kerültek moziba, akkor úgy tűnik, hogy nagyjából ugyanúgy is teljesítenek - egyelőre. A becsült hétvégi bevételek szerint a Hadak útján (War Horse) a hatodik helyet foglalta el 8,6 millió dolláros teljesítménnyel, míg a Tintin kalandjai (The Adventures Of Tintin) a nyolcadik helyet 6,6 millió dollárral. Ekképp a két film összbevétele Amerikában 56,5, illetve 61,8 millió dollár, s valószínűleg a következő héten még közelebb kerülnek egymáshoz. (Más kérdés, hogy a Hadak útján esetleges Oscar-jelölései megdobhatják a film iránti érdeklődést.)

További érdekesség, hogy hiába hasonló a két film bevétele, teljesítményük megítélése különbözőbb nem is lehetne. Igaz, hogy mindkettő besorolható a családi kategóriába, de a Hadak útján közel sem számíthatott a szélesebb közönség komolyabb érdeklődésére, míg a Tintinről azt gondolták az elemzők, hogy a nézők a marketingnek köszönhetően tódulni fognak rá - az jelen esetben mit sem számított, hogy az alapul szolgáló képregényt nem sokan ismerték, hiszen az animációs filmek még ismeretlen képregényes előzménnyel sem rendelkezik. Hasonló teljesítmények tehát, de mégis hatalmas a különbség, legalábbis a gyártói megítélés szempontjából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!