Szekeres Viktor

Az év vége három legjobb filmje is megbukott idehaza

Cseppet sem meglepő módon itthon miközben a Jack és Jill sikert aratott, addig az év vége három remekül sikerült filmjére csak nagyon kevesen adtak ki pénzt, pedig lehet, hogy jobb befektetés lett volna.

Az utolsó teljes december hét, szám szerint az 51., pár közepesen gyenge film mellett (Táncoló talpak 2, A legsötétebb óra) három remek alkotást is elhúzott. Azonban itthon a premier hetében mindegyik leszerepelt. Minden idők második legsikeresebb francia filmje, az Alkonyat-verő Életrevalók (Intouchables) december 22-től 25-ig mindössze 1 059 mozizót érdekelt, amivel a tizedik helyet szerezte meg a hétvégi fővárosi összesítésben.


Nem járt jobban az IMDb-n az ugyancsak 8 fölötti átlaggal bíró Fifti-fifti (50/50) sem, melyet 901-en látták, a míg a komikus horror Trancsírákat (Tucker & Dale vs Evil) csak 361-en látták Budapesten. Persze nevezett filmek zöme a szilveszteri hétvégén javított. Bár a Trancsírák továbbra is csak pár száz nézőt izgatott, a francia filmet 2 694-en nézték meg december 29-e és január elseje között, míg a Fifti-fiftit 1 777-en.


Azt pedig, hogy karácsonykor is moziztak az emberek, jelzi, hogy az akkori nézettségi lista élén álló Mission: Impossible - Fantom protokoll 7 267 nézőt érdekelt, de a fent említett, heti másik két premierfilm is 6 396, illetve 2 480 nézőt vonzott, holott mindegyik meglehetősen gyenge kritikákat kapott.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sbuci #2
    Furcsa, mert tegnap és tegnapelőtt szinte teltházasan mentek az Életrevalók... szerintem rossz marketingje volt csak, ezért jön fel ilyen lassan.
  • Prof William #1
    Egyszerű ha belegondolunk...

    Az elsőről nem halottam. Lehet hogy sikeres francia film de Franciaországban sem tolonganak a magyar filmekért.
    A második jónak tűnik de akármilyen vicces sok embert elsőre eltántorít egy rákos-vicces film. A rák eléggé nagy félelme mai embernek és sokan inkább az agyukból is kitörölnék nem hogy filmet nézzenek róla.

    A harmadik jónak tűnik de lehet hogy a hiperidióta magyar cím vette el az emberek kedvét :)