Szekeres Viktor

Az új Tetovált lány mérlege: remek kritikák, közepes nyitány

Bemutatták A tetovált lány amerikai verzióját, melynek bevételei pár nap alatt meghaladták a svéd változat által elért remek eredményt, azonban még így sem biztos, hogy mindenki boldog a Sony-nál.

Amerikában december 21-én mutatták be A tetovált lány hollywoodi verzióját David Fincher rendezésében. Ahogy az várható volt a remek alapanyagból, jó szereposztással készített krimi remek kritikákat kapott, a hivatalos véleményeket gyűjtő RottenTomatoes-on jelenleg 85%-on áll, ami azt jelenti, hogy a decemberi közönségfilmek közül az egyik legjobban fogadott alkotás. Mindössze a szinte mindenki által dicsért Mission: Impossible - Fantom protokoll mutat fel jobb százalékos arányt (93%) a pozitív és negatív kritikák tekintetében. A többi nagy premier közül a Tintin kalandjai 74%-on áll, a Sherlock Holmes: Árnyjáték 59%-on, a Hadak útján 76%-on, a Cameron Crowe-féle We Bought a Zoo 63%-on, míg az olyan filmek, mint a Szilveszter éjjel (7%) és a Legsötétebb óra (15%) abszolút leszerepeltek az ítészeknél.


A közönség az elég durva jelenetekkel tarkított filmet kétkedve fogadta: péntektől vasárnapig 12,8 milliós bevételt hozott, míg eddig 32 millió dollárra tett szert Amerikában, ami egy rétegfilmtől nem rossz teljesítmény, de semmiképp sem kiemelkedő, mint ahogy arra a hétvégi toplistán elfoglalt harmadik helye is utal. Jó nézői visszhanggal persze ez a start is elegendő lehet egy 100 millió körüli végeredményre, amely határ közelébe David Fincher korábbi filmjei közül a Social Network - Közösségi háló, a Hetedik és a Pánikszoba ért, míg a Benjamin Button különös élete bőven át is lépte azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!