Szekeres Viktor

Hiába a világpremier, itthon elhasalt az új 3D-s scifi

Nem várt egy napot sem az Intercom A legsötétebb óra bemutatásával, azonban a scifit a 3D sem mentette meg a bukástól. Lehet, hogy mégiscsak DVD-n kellett volna kihozni a filmet?

Magyarországon december 22-én mutatták be A legsötétebb óra (The Darkest Hour) című orosz-amerikai scifit. Hiába tűnt úgy, hogy a Lopott idő hatalmas sikere után a hazai közönség rákapott a műfajra, úgy tűnik, hogy az idegenek inváziója, valamint A legsötétebb óra látványfilm jellege nem hozta lázba a nézőket. Persze a látványfilm jelleget szigorúan idézőjelben érdemes érteni, hiszen mindössze 40 milliós volt a 3D-ben, moszkvai helyszíneken forgatott scifi költségvetése, ami azt jelenti, hogy viszonylag szerény teljesítménnyel is jövedelmező lehet. A 16 kópián bemutatott alkotás itthon a hétvégi bevételek alapján mindössze hatodik helyet érő teljesítményt produkált A legsötétebb óra, ami 4 770 nézőt jelent, akik a 3D-s helyáraknak köszönhetően 7,1 millió forintot hagytak ott a mozik jegypénztáraiban.


A hétvége másik felnőttebbeknek szóló közönségfilmje, az év egyik legjobban sikerült mozija a Fifti-fifti volt, de a 13 moziban vetített film mindössze 1 175 honfitársunkat késztette jegyvásárlásra. Ami különösen annak fényében elszomorító, hogy 2011 egyik legnagyobb bukása, az S.O.S. Love - Az egymillió dolláros megbízás premierjének második hetében is háromszorennyi mozizót érdekelt.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ddt500 #6
    Nem igaz. Van olyan film amit nem néztem meg moziban, lewarezzoltam és úgy sem néztem meg pedig ingyen lett volna. Nem bírtam rávenni magam. Pl. I'm number 4. Itt van a gépen de inkább az Alien 3 rendezői változatát tolom be.
  • Gauge #5
    A film egyszer nézhető, de nem 3D-ben. Ez a 3D erőltetés biztosan nem tesz jót a jegyeladásnak. Ha lett volna 2D, akkor azt néztem volna...
  • winnie #4
    egyszer mindent, de az olyan filmeket nem nagyon érdemes, amire azt mondják, hogy "egyszer meg lehet nézni":) inkább a kifejezetten jókat és a nagyszerűeket. szerencsére azokból is van bőven. főleg most. főleg itthon. az elmúlt két hétben az év legjobb filmjeiből 5-öt is bemutattak itthon. az ünnepek alatt esélytelen lett volna látni.
  • ddt500 #3
    Én 26-án délután néztem meg (rokonok utáni idegnyugtatóként) és fullon volt a terem a West end-ben. Na jó nem fullon de rég nem voltam ekkora tömegben. Egyébként szerintem egyszer simán meg lehet nézni.
  • kalapos01 #2
    Ha ezt komolyan gondolod, akkor szerintem most azonnal kezeltesd magad. Éljenek a tudatosan moziba járó magyarok. Mik is voltak az év legsikeresebb filmjei? Egyes, leülhetsz.
  • endrev #1
    Talán mert igazi történetre vágyunk és már mindenkinek tele van a töke a látványfilmekkel (mármint az olyan filmekkel, amelyek csak látványosak, de történet az nulla, zéró, nuku, klisé, zérófantázia).