Szekeres Viktor

Itt az Alkonyat-verő film magyar előzetese

A világon egy filmet nem tudott csak megverni a negyedik Alkonyat-film premierjének hétvégéjén. Az elismerés ismét a franciákat illeti, akik egy nem mindennapi filmmel lepték meg a vámpírokat.

Már korábban is írtunk az Életrevalók (Intouchables) című francia filmről, mely a világ egyedüliként volt képes ellenállni az Alkonyat-saga Hajnalhasadás 1. rész címet viselő negyedik epizódjának. Míg az új Twilight-film a világ minden országában a legnézettebb volt premierje hétvégéjén, addig Franciaországban a tolószékbe kényszerült, gazdag arisztokrata és a külvárosi gettóból származó fiatal srác valószerűtlen barátságáról szóló alkotás annak ellenére lett nézettebb, mint a vámpíros-romantikus mozi, hogy annak multiplexekbe kerülésekor már harmadik hete volt látható.


Az Életrevalók sikerének mértékére jellemző, hogy november eleji premierje ellenére és a természetesen egyre csökkenő érdeklődés ellenére még december utolsó előtti hetében is a legnézettebb film maradt hazájában, az Alkonyat 4 után a Mission: Impossible negyedik része vagy a Csizmás, a kandúr sem tudta letaszítani az első helyről. Mindennek köszönhetően hét hét alatt 124 millió dollár bevételt szedett össze a film, amihez hasonlót akár itthon is készíthettek volna, s ez a példa is mutatja, hogy a hazai filmgyártás milyen téren van nagyon lemaradva a világtól. (Összehasonlításképpen Franciaországban az év második és harmadik legsikeresebb filmje az ugyancsak helyi Finánc a pácban és a nyolcadik Harry Potter lett 74, illetve 67 millió dollárral.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!