Szekeres Viktor

Jól sikerült Az öldöklés istene fő előzetese

Roman Polanski remek érzékkel egy nagyon jól sikerült Yasmina Reza-darabot választott legújabb filmjének alapjául, ráadásul Az öldöklés istene szereplőgárdája is remek színészekből állt össze.

Magyarországon január 12-től láthatjuk Az öldöklés istene (Carnage) című komédiát, melyet az a Roman Polanski rendezett, aki legutóbb a jól sikerült Szellemíróval jelentkezett és gyűjtötte be például az Európai Filmakadémiánál a 2010-es év legjobb európai filmjének járó díjat. Az öldöklés istenét az ősz folyamán még csak pár európai országban mutatták be, valamint filmfesztiválokon, de decemberben egyre több premierre került sor, többek között már Amerikában is látni a Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz és John C. Reilly főszereplésével készült filmet.


Akik jártasak a színház világában, azok pontosan tudják, hogy miről van szó, s mire kell számítani a meglehetősen egyszerű történettel (az egyik család gyereke kiveri a másik család gyerekének két fogát, a szülők pedig találkoznak egymással) indító Az öldöklés istenében. Nem csak azért, mert januártól Kern András és Eszenyi Enikő főszereplésével más sokan láthattuk a darabot, hanem mert annak írója az a Yasmina Reza, akitől itthon legtöbben a zseniális Művészetet ismerhetik. Nem véletlen, hogy Az öldöklés istene 2009-ben minden jelentős írói díjat elnyert, így a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat és a tekintélyes Tony-díjat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yany #1
    :)

    meglátjuk