Szekeres Viktor

Rendezőnő még sosem volt ilyen sikeres

A Kung Fu Panda 2 teljesítménye messze elmaradt az elvárásoktól, s az első résznél kisebb nézőszámot produkált, azonban a filmet készítő Jennifer Yuh Nelson minden idők legtöbb bevételt női rendezője lett.

A DreamWorks Animation SKG, Inc. sajtóközleményben jelentette be, hogy nyári filmjük, a Kung Fu Panda 2 összes bevétele átlépte a 650 millió dollárt, ami azt is jelenti, hogy a filmet készítő Jennifer Yuh Nelson minden idők legnagyobb sikerét elérő rendezőnőjévé vált. A 150 millió dollárból készült film Amerikában 165, míg a világ többi részén 487 millió dollár bevételre tett szert, s ezzel eddig az év negyedik legsikeresebb filmje.

Első olvasatra azt gondolhatnánk, hogy mindez hatalmas siker, azonban a Kung Fu Panda 2 még a hatalmas bevétel ellenére is nagy csalódás volt a Dreamworks számára, hiszen a cél egyértelműen az első rész bevételeinek (632 millió dollár) meghaladása volt, de mindez csak minimálisan sikerült (652 millió dollár), csak a 3D-s, növelt jegyárak miatt. Amerikában az első rész 215 milliós bevételei után a folytatás csak 165 millió dollárra volt jó, de nálunk is kellemetlen meglepetést okozott a film, mindössze 180 ezren látták. (Összehasonlításképpen a pár héttel később bemutatott Verdák 2 már 250 ezer néző fölött jár, de az első Kung Fu Panda is több mint 300 ezer nézőt érdekelt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!