Szekeres Viktor

Idén már a sokadik scifit buktatja meg a magyar közönség

Idehaza még a mindenhol máshol sikeresnek mondható scifik zöme is megbukott az idén, így a legújabb folytatta a Zöld Lámpás és A majmok bolygója_ Lázadás által megkezdett sormintát.

Talán mondanunk sem kell, hogy újabb scifi került bemutatásra a magyar mozikban, s az idei trendeknek megfelelően a magyar közönség ezt is megbuktatta. A Cowboyok és űrlények című westernes beütésű scifi Daniel Craig és Harrison Ford főszereplésével még a múlt héten gyengén kezdő A majmok bolygója: Lázadás első hétvégén produkált teljesítményt sem tudta elérni, mindössze 15 100 jegyet adtak el rá a mozik, s ez a hétvégi magyar mozis toplista második helyét jelentette Jon Favreau filmjének. (A bevételt 18,8 millió forint.)


Az eredményen természetesen nem lepődünk meg, hiszen a már említett A majmok bolygója-előzményfilm annak ellenére hasalt el itthon, hogy sikeres volt mind Amerikában, mind nemzetközileg, míg a Cowboyok és űrlények eleve szinte mindenhol megbukott: eddig hazájában csak 93,5, Amerikán kívül pedig mindössze 35,5 millió dollár bevételre tett szert. Érdekesség, hogy Amerikához hasonlóan nálunk is ugyanazon a hétvégén debütált a mozikban a Cowboyok és űrlények, valamint a Hupikék törpikék 3D. Csakhogy, míg odaát mindkét film 36 millió dolláros nyitóhétvégét produkált (előbbinek ez gyenge, utóbbinak azonban remek teljesítménynek számított), addig nálunk a családi film háromszor akkora nézőszámot hozott (15 ezer kontra 47 ezer.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #4
    Most komolyan! Űrlényeg és cowboyok?? Már a film címe is egy b@romaságot selytet.
  • nessboth #3
    Evidens, kishanzánkban a "csajos" filmek mennek, illetve a vízfejű állatkás animációk.
  • Darth Sith #2
    A zöld lámpás alapvetően gyenge lett, de ahhoz képest amit vártam, én pozitívan csalódtam benne, bevezető filmnek elment. A majmok bolygója nekem kifejezetten pozitív csalódás lett, sőt a mondhatni tetszett kategória, egész jól passzolt az eredetihez.
    A cowboyos-harrisonfordos-at még nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni, bár maga az elképzelés tetszik, h végre egyszer nem a central parkban szállnak le napjainkban és hiába h év milliókkal fejletebb alienek támadnak, a nagy usákia legyőzi ígyis őket pár M16-os stukkerral. Remélem ebből valami mást hoztak ki.

    #1 zedow -ra reflektálva, itthon valóban rekord bevételt hozna vélhetően egy barátok közt THE MOVIE :D
  • zedow #1
    Itt egy "Barátok közt" vagy egy "Jóban rosszban" mozifilm ütne igazán :D