Szekeres Viktor

Újabb bizonyíték, hogy 3D-ben csak horrort érdemes készíteni

Újabb horror került 3D-ben bemutatásra a mozikban, s bár nem aratott nagy sikert, de a közönség pénztárcájával jelezte, hogy a műfaj esetében még mindig szívesen fizet többet a térhatásért.

A Cápák éjszakája (Shark Night 3D) pénteken mutatkozott be az amerikai mozikba, s az idei horrorpangást ez a film sem dobta fel, a hosszú hétvégén mindössze 10,3 millió dollár bevételt jegyezhettek fel a film címe mellé Amerikában, ami a toplista negyedik helyére volt csak elég. Ez a kezdés szinte pontosan megegyezett a tavalyi Piranha 3D első hétvégi teljesítményével.


Bár a cápás horror bevételi eredménye csalódást okozott, a közönség legalább visszaigazolta a 3D-s formátum használatát, hiszen a bevétel 86%-a képződött térhatású vetítések során, ami remek eredménynek számít, hiszen a nyári nagy filmek zöme mindössze 40-45%-os 3D-s bevételi arányt tudott produkálni - egyedül a harmadik Transformers-film volt képes 60%-ot elérni. A felmérések szerint egyébként azt mutatták, hogy a Cápák éjszakája jobban érdekelte a nőket (52%-os volt az arányuk), valamint a fiatalokat (57% volt a 25 éven aluliak aránya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tatish #2
    Ez már annyira , de annyira lerágott csont ...
  • rolika #1
    Bírom ezeket a cápás filmeket. Az bizonyára túl egyszerű megoldás lenne, hogy ki kell jönni a vízből. :-)