Szekeres Viktor

Nyári bevételi rekord a mozikban

Bár idén kiemelkedően sikeres film nem volt Amerikában (nemzetközileg annál több), jó pár produkció érdemelte ki a "nagyon sikeres" jelzőt, s ennek köszönhetően a nyári filmek bevétele és nézőszáma is nőtt a 2010-eshez képest.

A The National Association of Theatre Owners (NATO) tegnap közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy 2011 nyara az amerikai jegypénztárakban új rekordot döntött, hiszen 4,4 milliárd dollár bevételen osztozhatnak a mozik, a stúdiók, valamint a filmes bevételekben érdekelt alkotók. Ez azt jelenti, hogy Hollywood immáron zsinórban ötödik éve produkált legalább 4 milliárdos nyarat. Az előadásokra jegyet váltó nézők száma is növekedett a tavaly nyárihoz képest - igaz csak 1%-kal, ami azt jelenti, hogy idén 546 millió jegyet adtak el a filmekre Amerikában.

A NATO elnök-vezérigazgatója kiemelte hogy mindez nagyszerű eredmény, főleg, ha a 9%-os munkanélküliséget és a továbbra is stagnáló gazdaságot tekinti, s a növekedést úgy tekinti, mint annak bizonyítékát, hogy a mozik továbbra is korrekt árakon nyújtanak egyre jobb és jobb szórakoztatást, nem véletlenül, hogy a mozifilm jelenti a legtöbbek számára az első számú és leginkább megengedhető, házon kívüli szórakozási formát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!