Szekeres Viktor

A moziban megbukott az egyik legnézettebb tévésorozat

Lehet, hogy a közönség nagy része csak akkor vevő a tévésorozatok mozifilm verzióra, ha azok véget értek a tévében? A pénteken bemutatott Glee-koncertfilm leszereplése mindenesetre erre utal.

Amerika egyik legnézettebb tévésorozata a fiatalok között a Glee - Sztárok leszünk! Az itthon csúnyán megbukó széria nem csak a tévét, hanem a lemez-, illetve daleladási listákat is uralja, hatalmas bevételeket generálva ezzel a készítőknek. A 20th Century Fox úgy gondolta, hogy a franchise a mozikban is megállná a helyét, azért péntekre időzítve bemutatták a sorozat szereplőinek nyári koncertturnéjáról készült 3D-s koncertfilmet, a Glee: The 3D Concert Movie.


Azonban a Glee-film sokak meglepetésére abszolút leszerepelt a mozikban, mindössze 5,7 millió dollár bevételt termelt premierjének hétvégéjén Amerikába. A tervek szerint a Glee-koncertet is csak két hétig lehet megnézni a mozikban, de mint a többi koncertfilm esetében ez valószínűleg nincs kőbe vésve. A bevétel nagyjából 500 ezer eladott jegyet sejtet, ami töredéke a 10-12 milliós nézettségnek. A felmérések szerint a nézők 79%-a nő volt, 66%-a pedig 25 éven aluli.

A Glee-koncertfilm ezen teljesítményével a nemrég igencsak leszereplő Jonas Brothers koncertfilmjének nyitányát sem érte el, de ez annyira nem aggasztja a stúdiót, hiszen bár sokkal több nézőt vártak, de a 9 milliós készítési költség is nagyin alacsony.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!