Szekeres Viktor

A Transformers 3 is az egymilliárdosok klubjában

A héten először a nyolcadik Harry Potter-mozi, most pedig a harmadik Transformers lépett át a bűvös egymilliárd dolláros bevételi határon. Kérdés, hogy mikor érkezik a reboot vagy a folytatás.

A Paramount Pictures tegnap bejelentette, hogy Michael Bay új filmje, a Transformers 3 a világon tizedik filmként, de idén már harmadik produkcióként átlépte az egymilliárd dolláros bevételi határt. Eddig a film Amerikában 338, a világ többi részén pedig 663 millió dollár bevételt hozott. Az adatokból is látszik, hogy ismét a nemzetközi piac volt felelős a sikerért: bár a Transformers 3 nem szerepelt le Amerikában, mint az ugyancsak a nemzetközi piac által megmentett Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, de az eredményén látszik, hogy sokan amerikai kiábrándult a szériából.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Transformers 3 nem az év egyik legsikeresebb filmje Amerikában, mindössze a második rész teljesítményétől fog elmaradni bevételben - nézőszámban pedig az első és második epizóddal szemben egyaránt alulmaradt. Azért pedig mindenképp elismerés illeti a készítőket, hogy a film költségvetését 200 millió dollár alatt tartották.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #4
    Én meg igazából arra lennék kíváncsi hogy az a 800 millió bevétel ami keletkezett, milyen arányban és hova fog elfolyni? Nyilván félretesznek majd 300 milliót a 4. részre (mondjuk), aztán marad még 500 milla. Abból hogy osztoznak?
  • skodatuning #3
    A Discovery Sciencen van egy Science of The Movies című sorozat. Abban rengeteg mindent meg lehet tudni arról, hogy hogyan is készül egy film. Mennyire aprólékosan kidolgoznak bizonyos dolgokat azért, hogy jobban nézzen ki a vásznon.
    Ez rengeteg ember munkája akik nem ingyen dolgoznak. (számold össze egy film végén a stáblistán hány ember neve szerepel :)
    És ez csak az egyik fele a dolognak.
  • winnie #2
    a színészek gázsija itt nem túl nagy, a nagy többségnél nem lehet milliókról beszélni, szinte az a legkisebb része a költségvetésnek - de hisz éppen te írod, hogy nem tudod mi kerül ilyen sokba egy filmen.

    prdig érdekes a téma, érdemes utánaolvasni, megnézni pár neten fellelhető tételes költségkimutatást, amiből rájön az ember, hogy általa apróságnak hitt dolgok például a jelmezek, vagy a licencelt zenék, vagy a monumentális díszletek mekkora szerepet hasítanak ki a tortából. persze a legnagyobb rész még mindig logisztikai dolgokra megy el a stáb utaztatásától kezdve a forgatások költséges felállításától (ha sok helyszíned van és nem stúdióban forgatsz, akkor az nem kevés pénz) a mindenféle engedélyek beszerzéséig.
  • Nailyenugysincs #1
    marhára nem vágom hogy egy ilyen film miért kerül 200 millió dollárba. azon kívül hogy ki kell pengetni nem tom hány milliót a szereplőknek. igazi költség nincs mert kb mindent ráraknak géppel. max azokat kell fizetni akik ezt megcsinálják. de akk is. 200 millió? egy kicsit azért jól keresnek.