Szekeres Viktor

A majmok bolygója továbbra is szárnyal

Amerika legkedveltebb új filmje hétvégén A majmok bolygója: Lázadás volt, mely majdnem 55 millió dollárt kalapozott össze három nap alatt, ezzel az összesített toplistán is az első helyet szerezte meg.

Miközben múlt héten a Cowboyok és űrlények még a csalódást keltő pénteki eredmények alapján becsült hétvégi előrejelzéseket is alulmúlta, addig A majmok bolygója: Lázadás a remek pénteki eredmények utáni hétvégi becsléseket még felül is múlta. Az előzetes adatok szerint ugyanis a népszerű scifi előzményfilmje Amerikában 54 millió dollár bevételt hozott péntektől vasárnapig, amivel könnyedén szerezte meg a toplista első helyét.


Ebből is látszik, hogy nem feltétlenül a sztárszínészek, a sztárrendező, a költségvetés, valamint az erős és jól irányzott marketing függvénye a siker, hiszen a Cowboyok és űrlények költségvetése kétszer akkora volt, mint A majmok bolygója: Lázadásé, s reklámköltségeik között is több tízmillió dollár volt a különbség, ráadásul Jon Favreau múlt héten bemutatott filmjének médiajelenléte is sokkal erősebb volt. Persze lehet, hogy mindössze azért érdekelte jobban a közönséget az intelligens majmok hada, mert A majmok bolygója cím már bejáratott, míg a Cowboyok és űrlényeket eddig csak képregényből lehetett ismerni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #8
    A legtöbb majmokbolygója film nekem egy lájtos költségvetésű film benyomását keltette, ahol nem igazán vették komolyan a témát.

    Ez viszont a tréler után nekem is felkeltette az érdeklődésemet.
  • Johnye84 #7
    És igen, nem váltak be a jóslatok :D annyira jó a rendezés és a zene......nagyon össze van rakva a film :)szerintem senki semn hitte volna, hogy képesek lesznek jó filmet csinálni ebből
  • sandor8206 #6
    azért szívesen visszanézném pár kommentet még az első képeknél, trailereknél hogy ez mekkora bukó lesz stb. stb.
    én is kíváncsian várom, kirtikák elég jók
    nem kell 200 millió $, hogy jó popcorn filmet csináljon halivúd, úgy látszik
  • Chris05 #5
    Én is láttam már, határozottan szórakoztató kis alkotás, ajánlom!
  • Johnye84 #4
    Énse vártam tőle sokat. Kellemes csalódás volt :)
  • koschwarz #3
    zsír, mikor láttam az előzetes, rögtön láttam, hogy ez jobb lesz, mint amit vártam tőle.
  • Johnye84 #2
    Nézd is meg mert megéri......hétvégén kint voltunk és nem bírtuk ki, hogy ne nézzük meg. Minden egyes péercét élveztem. Ez a film most nálam az etalon :)
  • sajtosnudli #1
    Alig várom hogy megnézzem.