Szekeres Viktor

Egyre durvább rekordokat dönt az új Harry Potter

19 nap elég volt az utolsó Harry Potter-filmnek, hogy stúdiórekordot döntsön. Amerika után legjobban Anglia és Japán zabálja a filmet, de minden bizonnyal nemsokára Kína jön fel az ezüstérmes helyre.

A Warner Bros ma bejelentette, hogy a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész 19 nap alatt minden idők legnagyobb nemzetközi bevételét elérő WB-film lett. Nemzetközi szinten immáron harmadik hete első helyezett a záró HP-epizód, a bemutató harmadik hétvégéjén is 66,6 millió dollárral növelte a bevételeit 14 500 vásznon, ez nagyjából 7,4 millió eladott jegyet jelent.

A jelenleg 318 milliós amerikai bevétel mellé 690,4 millió dollár Amerikán kívüli társul, amivel a film átlépte az egymilliárdos álomhatárt, mely eddig csak 9 filmnek sikerült, s minden bizonnyal a Transformers 3 lesz a tizedik. A 3D-s jegyárakkal megtámogatott nyolcadik Harry Potter minden bizonnyal napokon belül utoléri az idei legjobb Karib-tenger kalózai 4-et (1,033 milliárd dollár), és még a 3. helyezett Gyűrűk ura 3-at (1,119 milliárd dollár) is befoghatja. A két első (Avatar - 2,782 milliárd dollár és Titanic - 1,843 milliárd dollár) azonban egyelőre elérhetetlen messzeségben van.

A jelenleg 300 millió dolláros bevétel fölött járó Amerika után az utolsó Harry Potter Angliában a legsikeresebb, ahol már 89 millió dollár bevételt jegyez, de nagyon kapaszkodik Japán (66,6 millió dollár) és Németország (61,2 millió dollár) is. A további bevételi sorrend országok szerint: Franciaország, Ausztrália, Oroszország és Mexikó. Ez a sorrend még változhat a továbbiakban, hiszen a filmet Kínában augusztus elején mutatják be, és a kínai piac nagyságát remekül mutatja az az adat, hogy a Transformers 3 egyetlen hét alatt 56 millió dolláros bevételre tett szert a legnépesebb országban. Ezzel pedig Kína Amerika és Korea mögött máris a harmadik legnagyobb Transformers 3-bevételt produkáló országgá vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TreDoR #25
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem az, hogy eldobta nem feltétlenul jelenti azt, hogy nem az ové. Teszem azt ha beleizzadsz egy pólóba és ledobod magadról, még a tiéd marad. Persze a birtoklás eléggé szubjektív egy fantasyban. Az viszont valóban nem lett a nézo szájába rágva, hogy Potter láthatatlan kopenye, a Halál láthatatlan kopenyének leszakított darabja volna. Az is igaz, hogy az ereklyéket sem elemezték ki, csak annyi hagzott el kétszer a filmben, hogy akinek megvan mindhárom ereklye, az legyozi a halált.
  • Laza #24
    A hírhez hozzászólva, a mozi is olyan, mint bármi más, ahol nem adják vissza a pénzed ha nem tetszik ami látsz. Tehát mindenki előre fizet, de nem mindenki távozik elégedettséggel. És egy HP befejező részt akkor is meg fognak sokan nézni, ha azt mondja a haver hogy szar, mert a saját szemével akarja mindenki látni.
    Inkább elégedettségi felmérést kellene tartani.
  • Laza #23
    Ja, és Potternek a ruhája nem volt horcrux ... min le kellett volna égjen róla egy ekkora erejű csapástól .... meg sem perzselődött :)
  • Laza #22
    Mindegyik horcrux megsérült, megrongálódott, tönkrement az elpusztítás alkalmával.
  • Laza #21
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már ez az ereklyés rész is sántított nekem egy kicsit, mert nagyon nem lett kiemelve ezek jelentősége. Sőt, Én nem emlékszem, hogy valaha bárki elmesélte volna, hogy az a köpönyeg az AZ a köpönyeg. Illetve a követ is csak úgy elővette a zsebéből (persze, amiről tudjuk, hogy elvileg honnan van, bár nekem a film nézése közben nem jutott eszembe). Ráadásul a követ el is dobta. A film abszolúte nem magyaráz meg semmit sem.
  • TreDoR #20
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igazából mindegy, elolvastam a konyvben az ide vonatkozó részt, le van írva, miért nem halt meg (nem azért, mert horcrux volt, vagy mert ot "készítette el" utoljára, és nem is az ereklyék miatt), nekem nem tetszik, a konyvben leírt magyarázat, de ez az én véleményem.
  • Balazs127 #19
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Erre most mérget nem vennék, de ezt a filmkészítők találták ki (az elporladást). Mellesleg meg a kigyót le is fejezték.
  • TreDoR #18
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát nemtom, de a kígyó pl. porrá vált, amikor Neville megolte, nem csak szimplán megszunt horcrux lenni.
  • Balazs127 #17
    Egyébként van egy nagyon jó - és kegyetlenül hosszú - anyag, ami jól elmagyarázza a dolgokat. Wikibooks - Harry Potter
  • Balazs127 #16
    Nincs benne logikai bukfenc, csak jobban oda kellett volna figyelni:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Harry azért "támad fel", mert ő az utolsó horcrux. Tehát hiába "ölik meg" nem hal meg tőle, csak megszűnik horcrux lenni. Csak Voldi papának ez nem esett le.