Szekeres Viktor

A Harry Potter sztárrendezője kőkemény mozifilmet készít a Stephen King-féle Végítéletből

1994-ben egy tévés minisorozat formájában már egyszer feldolgozták Stephen King posztapokaliptikus Végítéletét, s úgy tűnik, hogy nemsokára a mozis változat is elkészülhet David Yates irányítása mellett.

A Hitfix információi szerint Stephen King Végítélet (The Stand) című regénye ismét feldolgozásra fog kerülni. Ezúttal nem más fog a posztapokaliptikus történethez nyúlni, mint David Yates a hatodik, hetedik és nyolcadik Harry Potter-film rendezője.


Yates a Harry Pottereket is készítő Warner Bros. stúdiónak fogja megrendezni a Végítélet adaptációját, s ebben Steve Kloves, forgatókönyvíró lesz segítségére, aki éppen a Yates által rendezett HP-filmek szkriptjeiért is felelt. Stephen King 1978-ban megjelent és 1990-ben átdolgozott regénye a jó és a gonosz klasszikus harca egyolyan világban, ahol egy vírus kiirtotta Amerika lakosságának nagy részét. A hírek szerint a Végítélet adaptációja prioritás Warnernél, s a stúdió több filmben gondolkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kandeláber #7
    A középszerű rendező elkészíti a középszerű forgatókönyvíró által lepusztított változatát egy jó könyvnek. Annyiban fog különbözni a Harry Pottertől, hogy ez meg fog bukni a pénztáraknál, ezzel oda pozicionálva a két "sztár"-t, ahová valók.
  • Laza #6
    "sztárrendező"

    Na, a HP-ket sem a rendezés miatt nézték meg a népek ... sőt, nem is tartozott az erősségei közé ... mi a sz@rtól lenne 'sztár'?
  • Zombee #5
    Yates, aki azelőtt gyakorlatilag semmit sem rendezett, aligha maga találta ezt ki. Előbb volt ebben része a forgatókönyvírónak, de még inkább a producernek és a Warnernek.
  • tommyknockers #4
    Nem értem, hogy ilyenkor miért nem kérik ki a rajongók véleményét, mert, ha az ő szájízük alakítanák a sztorit, akkor a film is jó lenne. De lehet tévedek.
  • xido #3
    Emlékeztetnélek titeket,hogy a film is 4x1 órás minisorozat volt és nem rémlik,hogy leült volna 1-2 rész..ennél rövidebbre csinálni sokat fog veszíteni az adaptáció során a mű,akkor meg az lesz a baj..
  • Yagami #2
    Én is ilyesmitől félek...pedig a könyv nagyon jó volt! Egyik kedvencem tőle.
  • Ender Wiggin #1
    Jajj de jó, akkor reméljük a jól bevált receptet követi majd ez a csoda rendező. két részes lesz majd, az elsőben a semmiségen drámáznak majd 2 és fél órán át, a második etapban meg az egész egy nagy csata lesz 2 órán át, aminek végén az ördög egy lövéstől megfekszik.