Szekeres Viktor

Csalódást okozott az új scifi

A stúdiók 25-30 millió dolláros nyitányt vártak el a sztármentes és viszonylag olcsó A negyediktől, azonban az Alex Pettyfer főszereplésével készült scifi alulmúlta ezeket az elvárásokat.

Shia LaBeouf után, de még Taylor Lautner igazi érkezése előtt Hollywood úgy döntött, hogy megkísérel kinevelni egy új tinisztárt. A 21 éves Alex Pettyferről van szó, aki pár éve a 001 - Az első bevetés főszereplője volt, de azóta nem igazán szerepelt nagyobb filmben. Tavaly azonban ismeretlensége ellenére elkezdtek versengeni érte a stúdiók, minek eredményeképp idén három abszolút mozis főszerepben láthatjuk őt - nem csoda, hogy ma már 10 milliós gázsit követel a színész.


Pedig egyelőre nem tudni, hogy siker lesz-e a Now című scifije Justin Timberlake-kel, valamint a Szép szörnyeteg című fantasy románca Vanessa Hudgensszal, azonban az kiderült, hogy heti premierje, A negyedik (I Am Number Four) szereplése elmaradt az elvárásoktól - pedig a marketing erőteljesen az Alkonyat-rajongókat vette célba. A 60 millió dollárba került scifi, mely a Pittacus Lore álnéven publikáló írópáros regénye alapján született, mindössze 19,5 millió dollárra tett szert három nap alatt, ami még a hétvégi toplista első helyére sem volt elegendő. ** ** Ez a teljesítmény egyébként eléggé elmaradt a pár éve ugyanekkor nyitó scifiregény-feldolgozás Hipervándorétól, s a tavaly februári, tiniknek szóló regényadaptáció, A villámtolvaj is jobban szerepelt - márpedig ezen, ugyancsak sorozatnyitó epizódnak szánt filmek folytatásáról még nincs szó. A negyedik érdekessége egyébként, hogy az a DJ Caruso rendezte, aki 2007-ben nagy sikert varázsolt az ugyancsak sztármentesen reklámozott Disturbiából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #16
    A nyalas tini szarsagokat el lehetne mar felejteni....
  • emile zola #15
    hát erre mondjuk én sem ülnék be
  • m minnifield #14
    "sci-fi azért sci, mert science. Ilyen a Star Warsban nincs."

    ez fantasztikus, hogy ez a téma mindig előkerül és valaki mindig be akarja bizonyítani mindennek az ellenkezőjét.

    akkor bizonyára a klónozás, a droidtechnológia, a bionikus művégtagok, a hologram kommunikáció és az űrutazás csak egy misztikus gyurcsók kitalálmány. stílszerűen mondva humbug...
    pontosan a legnemesebb értelemben vett sci-fi, hiszen a technikai és tudományos háttér keveredik egy jó adag fantáziával...sci-tudomány, fi-fikció...

  • Merces #13
    a szájberpánk meg azé szájberpáánk mer a szájba játszódik......NEM!!!Szóval a Star Wars ra rá lehet aggatni a sci-fi jelzőt de ugyanannyira a fantasyt is...igazán kár ezen vitatkozni.
    A film meg eleve boritékolt túrósbukta volt...eszem faszom megáll hogy ennyire amatőrök odaát,lehet irok egy forgatókönyvet pónikkal meg kamaszodó búzákkal, hátha nekem is adnak némi lóvét.......
  • Munemori #12
    Akkor én is:
    A sci-fi (az angol science fiction kifejezés rövidítése (jelentése: tudományos-fantasztikus) vagy más néven tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be. Megnyilvánulási formája lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média.
  • NEXUS6 #11
    helyesen ugye:
    "Érdekes megfigyelni, hogy a film címéből szinte ki lehet a játékét is rakni, de legalább is erős az összecsengés."
  • NEXUS6 #10
    Azért a sci-finek elég tágak a határai, a star-wars mondjuk valami űr-opera szerűség, de még azért bőven s sci-fin belül van. Egy csomó eszközre gyakorlatilag akár működő elveken alapuló tervrajzot is készítenek a rajongók.

    Fantasyban általában nincsenek technikai eszközök, általában, sokkal inkább a szereplők rendelkeznek valami érdekes képességgel, mágia, jövőbelátás, akármi, boszorkányság.

    Ilyen szempontból a modern, ilyenman-os, olyanman-os, spermanos sztorik, amelyek ennek a legjobban megfelelnek, meg ez a film itten.

    Nincs teknilódzsi, csak valami képesség egy homályos magyarázattal, és ja: a jó meg mindig győz.

    Amúgy a játék gyakorlatilag az inFamous c. PS3 játék remakje. Érdekes megfigyelni, hogy a film címéből szinte ki lehet a filmét is rakni, de legalább is erős az összecsengés.

    Gagyi, zéró kreativitással megoldott megvalósítása annak, hogy nyúljunk le egy mérsékelt sikerrel rendelkező játék ötletét.
    Csak ezért bukás, nem másért.
  • zetortraktor #9
    A jövőben, bazmeg. Persze. Nehogy kitaláld, hogy a Star Wars a jövőben játszódik. Azt meg nem kezdem el sorolni, hogy milyen mozaikszavak léteznek, melyeknek a jelentését nem kell, sőt nem is lehet lebontani az eredeti szavakra. Tudomány..., persze. Akkor neked egy Marie Curie-ről szóló film is scifi lenne.
  • opeca #8
    "Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely a jelenben lehetetlennek tudományos vagy pszeudotudományos eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania"
  • stremix #7
    "Az egyszerű fantasy a jövőben"

    Réges-régen egy...

    Biztos, hogy a jövőben játszódik?