Szekeres Viktor

Nem érdekel minket Hollywood egyik új sikere

Amerikában elég nagy sikert aratott Shakespeare Rómeó és Júliájának kerti törpés animációs változata, azonban itthon nem nagyon érdekelte a nézőket a kedves paródia, a 3D-s vetítések ellenére sem.

Itthon közel sem okozott olyan kellemes meglepetés a Gnómeó és Júlia, mint Amerikában, ahol a viszonylag alacsony költségvetésű animáció három nap alatt 25 millió dollárra tett szert. Itthon hiába került bemutatásra csütörtökön 45 multiplexben a film, az mindössze 14 104 nézőt vonzott vasárnapig, így bevételei még a 3D-s előadásokkal felturbózva sem érték el a 20 millió forintot (19 338 205), ez pedig a hétvégi toplista harmadik helyére volt elegendő.


Pedig azt sem lehetne mondani, hogy telített lenne itthon az animációs filmek piaca, hiszen az Aranyhaj és a nagy gubanc már csak a kilencedik legnézettebb film volt hétvégén 3 499 nézővel, amivel a hazai össznézőszáma 257 ezer fölé emelkedett. Igaz, a múlt heti, családi filmnek számító Gulliver utazásai-premier meglepően jól tartotta magát a hétvégén, 14 619 jegyvásárlóval szerezte meg a Gnómeó és Júlia előtt a második helyezést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #4
    Ez gyerekfilm, ha meg nem az elég baj. Magyarországon pedig elég kevés a friss gyerek, így jó hogy kicsi a nézettség.
  • Broafka #3
    a lényeg lemaradt. Nincs időm megnézni, mert akkor még suliban vagyok pl.
    És az Aranyhajat is megakartam nézni, de azt most már csak 13 órakor játsszák :-/
  • Broafka #2
    engem az idegesít, hogy hiába jó vagy rossz a rajzfilm, ha maximum 4 vagy 5 óráig játsszák moziban. És igazából kezd már *#$@&-ul elegem lenni ebből a 3D mániából. Semmivel sem ad többet, és miért kell 3D-ben sugározni már mindent, ezeket bezzeg játsszák 8-ig...

    Tudjátok mit, csinálják meg a Király Beszédét is 3D-ben, vagy Shindler listáját, mert azt is 3D-ben akarom látni...
  • opeca #1
    Hát a címe már borzasztó. Meg ez a kerti törpés dolog, hááát, kicsiknek talán.