Szekeres Viktor

Megvan Ridley Scott Prometheus című "Alien-előzményfilmjének" főszereplője

A svéd Tetovált lány lesz az egyik főszereplője Ridley Scott új scifijének, a Prometheusnak, melyet a rendező eredetileg Alien előzményfilmnek tervezett, azonban a projekt idővel önálló alkotássá nőtte ki magát.

A Twentieth Century Fox a napokban jelentette be, hogy Ridley Scott új scifije, a Prometheis, melyet eredetileg Alien előzményfilmnek terveztek, 2012. március kilencedikén kerül bemutatásra a mozikban. Nem sokkal a hír után kiderült, hogy a film első főszereplőjét is leszerződtették, aki nem más, mint a svéd Noomi Rapace, aki A tetovált lányban nyújtott alakításával hívta fel magára a világ figyelmét.


A szerepét jóformán meghallgatás nélkül, a thrillerben nyújtott alakításának köszönhetően megkapó Rapace mellett még négy főszereplő lesz a Prometheusban, a 31 éves színésznő karakteréről annyit lehet tudni, hogy tudós lesz és Elizabeth Shaw-nak fogják hívni. Noomi Rapace hollywoodi karrierje egyébként nem ezzel a filmmel fog indulni, hiszen év végén bemutatásra kerül a Sherlock Holmes második része, melyben ugyancsak főszerepet alakít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #11
    Hát marhára lelombozódtam... :s Vártam az új Alienes filmet. Most helyette Dr. Tetovált lány fog egy űrhajón futkosni. Ebből egy időre elég volt, a Pandorum kielégítette a kietlen folyósokon való rohangálásra való igényemet. Ez persze az "Idegenekkel" más lenne, de Dr. Tetovált lánnyal, már nem érdekel. Scott ide, vagy oda. :S
  • Lacee83 #10
    Még hogy az Aliens középszerű folytatás?? Alapfilm. Csak meg kell számolni hány film és számítógépes játék ötletét adta.
    Az a baj hogy nem nagyon van olyan film manapság amit képes lennék minden évben 1x megnézni.
    "- Rohangálás a csövek között,
    - hallgatni a mozgásérzékelő pittyegését,
    - tapizni az alien nyálkás trutymóját,
    - kisállatot/kisgyerkőcöt megmenteni,
    - robbanás,
    - dög kidobása az űrbe"
    Még ha csak enniy is....
    Mindezt úgy leforgatni hogy a tizedik megnézés után is lekössön.... Azért tud valamit a rendező.
  • sandor8206 #9
    az Aliens-t így 20 év távlatából már könnyű "leamortizálni" hisz azóta megannyi film készült DE úgy kell rá tekinteni, mint a filmtörténelemben elfoglalt helye alapján, Alapfilm a témában! Cameron ekkor állított fel egy mércét, hogy milyennek kell lennie és ő utánna mik lesznek a sablonok ebben a műfajban, nem sablonokat használt, hanem ő rakta le a sablonokat, hogy az Aliens után milyennek kell lennie egy kőkemény akció-horror-sci-finek.
  • bmw #8
    Hat szerintem meg nemigen esett a ket szek koze, ezt a bevetel is mutatja.
    Most johettek, hogy nem a bevetel donti el stb.
    Pedig...
    Amugy meg egy alap dolog, akinek nem tetszik nem nezi...
  • NEXUS6 #7
    Az Aliens lehet, hogy kimunkáltabb volt, de istentelen sablonosra sikeredett.
    Ugyan azokat a motívumokat ismételgette, ami az első rész sajátos légkörét megteremtette, plusz belevitt egy profi kommandós fílinget.

    - Rohangálás a csövek között,
    - hallgatni a mozgásérzékelő pittyegését,
    - tapizni az alien nyálkás trutymóját,
    - kisállatot/kisgyerkőcöt megmenteni,
    - robbanás,
    - dög kidobása az űrbe.

    Csak mindezt nagyobb költségvetéssel.
    A lényeg viszont elveszett. Az a furcsa érzés, ami minden embert elkap, ha egy Giger festményre néz: találkozni valami furcsa organikus, szexuális és gonosz intelligenciával. Ez kimaradt az összes következő részből.

    Cameronnak nem sok érzéke van az elvont dolgokhoz, ezt be kell látni. Az Avatar meseszerű világát is megpróbálta túlracionalizálni, ettől sült föl a történet. Vagy meseszerűbbnek, vagy hardcore-abbnak kellett volna lennie, így a két szék közé esett.
  • emile zola #6
    Aliens-t nem szidni, nagyon jó film
  • funkyman #5
    Remélhetőleg valami ütős film lesz, a máfaj nyilvánvalóan scifi akciófilm lesz, horrort az Alien témában már elég nehéz előadni.
  • Kindred Blades #4
    A másodikban könyékig benne volt Cameron. Cameron-t most sikkes utálni a buta Avatar miatt. Ezért az Aliens is csak egy buta akciófilm.
    Nem túl bonyolult a srác ok-okozat építgetése.
  • opeca #3
    Buta akciófilm? Szerintem a 2. még jobb lett mint az első. Igenis kellett egy kis darálás.
  • Koge #2
    Regen az alien 1 nalam egyenlo volt a nagybetus horrorral, a 2-ben meg egy buta akciofilm lett az egesz. Remeltem is, hogy nem agyatlan daralas lesz, abbol eddig sok jo nem szuletetett ebben az univerzumban ( 2, 4, vs predatorok )

    Amugy meg el lehet sutni tobbszor ezt a poent, nezd meg az 1-et fullhd-ban eredeti hanggal. Mai napig kiemelkedo alkotas, es a feszultseg iskolapeldaja.