Szekeres Viktor

Az új Emlékmás nem a Marson fog játszódni

Az új Emlékmás-film készítőit nem fogja izgatni az eredeti történettől meglehetősen eltérő Schwarzenegger-film, inkább a Phillip K. Dick-féle alapanyagot akarják majd vászonra vinni - a Mars szerepeltetése nélkül.

Neal Moritz, az új Emlékmás-mozifilm producere a Collidernek adott interjújában pár új részletet is elárult a tervek szerint Colin Farrell főszereplésével készítendő scifiről. A Sony Pictures által gyártott új Total Recall, bár mondhatjuk, hogy feldolgozás lesz, de nem sok mindenben fog hasonlítani Paul Verhoeven 1990-es eredetijére, inkább Phillip K. Dick novellájának direktebb adaptációjaként lesz felfogható.

Aki ismeri az Emlékárusítás nagyban és kicsiben (We Can Remember It for You Wholesale) című művet, az tudja, hogy az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült és jól sikerült Emlékmás nem sok mindenben hasonlított az irodalmi alapanyaghoz, míg Moritz szerint a folytatás sokkal inkább adaptációként fogható fel. A producer elmondása szerint a filmben nem fogjuk látni a Marsot, a szereplők sem utaznak az űrben - a filmbéli utazás nem egy másik bolygóra, hanem a Föld egyik részéből a másik részébe fog zajlani.

Moritz elmondta még, hogy a filmet egy olyan világban akarják elhelyezni, mely közelebb áll a mi világunkhoz, amely valóságosabb jövőbéli világnak tűnik, ahol a túlnépesedéssel küzdő nagyvárosok egyre magasabbra és magasabbra terjeszkednek. A producer végül azt is "megígérte" a Collidernek, hogy a film 2D-ben fog készülni, mivel úgy vélték, hogy a 3D-s megjelenítés már túl sok lenne. A forgatás Len Wiseman rendező vezérletével májusban kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Amiga #5
    Hát, nem rémlik jól... :-D
  • Wittgen #4
    Tehát a könyvet akarják adaptálni úgy, hogy az abban leírtakhoz hűek maradjanak, viszont a papírra vetett helyszíneket, karaktereket és sztorikat teljesen megváltoztatva. aha, így már értem.

    A Swarczi film meg oltári jó, nekem nagyon bejön, akár csak Veerhooven stílusa, az öreg nagyon ért a naturalista brutális erőszak ábrázolásához. Ezt a filmet tényleg kár lenne újra leforgatni, még mindig megállja a helyét, akár trükkök tekintetében is (jójó, a film végi légkörteremtés kicsit durva volt :).
  • birdo #3
    A forgatókönyv alapján ...vagy fordítva kiadott könyvet olvastam....
    Melyben " idegen technológiát találtak a Marsi sivatagban...mely berendezéssel lehetett a Marsi légkört megteremteni.....
    Nos gondolom ez a rész kimarad...itt a földön...hacsak nem akarnak itt " új légkört teremteni.... mert az ránk férne ))
  • kanduhr #2
    Már rég láttam az Emlékmást, de ha jól rémlik, Schwarzi nem is utazott el a Marsra. Az emlék beültető széktől kezdve csak a beállított eseményeket éli át. A film végi "fél perc alatt oxigén lesz a Marson" cucc elég nyílvánvaló túlzás:)
  • funkyman #1
    Ugyanazt leforgatni telejsen felesleges lenne. Én azt sem bánnám hogy a Verhoeven féle verzióval ellentétben itt nem az akció lenne a központban hanem inkább drámaibb lenne.