Szekeres Viktor

Az Eredet is új előzetest kapott

A Warner sokat tesz azért, hogy az Oscar-jelölések kihirdetése előtt minden fronton reklámozza az év egyik legsikeresebb filmjét, az Eredetet. Az új előzetes a scifi erényeit próbálja kihangsúlyozni.

A napokban jelent meg DVD-n és Blu-ray-en itthon és külföldön egyaránt az Eredeti (Inception), mely azon kevés filmek közé tartozik, amik anyagilag is nagyon sikeresnek számítanak és még az év végi díjátadókon is szóba jönnek minőségül okán. Bár úgy tűnik, hogy a Social Network - A közösségi hálónak és A király beszédének köszönhetően az Eredet leginkább csak jelölésekig fog eljutni, a készítők ki akarták használni a rendelkezésükre álló lehetőségeket. Az Oscar-szezonban megjelenő DVD-re egy, a filmet a kritikusok idézeteivel és díjaival hirdető új előzetest pakoltak fel.


A DVD-s anyag online is megjelenik és a mozikban is vetítésre kerül az éppen aktuális filmek előtt. A Warner Bros. stúdió a videóval nem csak azt akarja elérni, hogy az Eredet helyet kap a 10 Oscar-jelölt alkotás között, hanem, hogy az amerikai filmes akadémia emlékezzen meg nomináció formájában Christopher Nolan rendezőről és a főszereplő Leonardo Dicaprióról.

Az Eredet balszerencséje lehet, hogy mivel nyári film volt és megjelent DVD-n, így a mozikban már nem nagyon lehet megnézni év végén, s az esetleges Oscar-jelöléseknek köszönhetően bevételei sem fognak különösképpen megugrani. Christopher Nolan scifije az előző hétvégén 62 moziban volt látható Amerikában és 26 ezer dollár bevételt termelt, így már 292,5 milliónál tart hazájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #2
    Arról meg nem szól a fáma,amitől hangos itthon is az online értékesítések fóruma,miszerint a dvd transzfere botrányos módon kritikán alulira sikeredett világszerte??
  • Mat666 #1
    Hát nekem annyira nem jöttbe nagy volt a felhajtás körülötte én is azért néztem meg és bár a története nem volt rossz sőt érdekes volt maga a film unalmas volt.