Szekeres Viktor

Szenzációs rövidfilm a Tron: Örökség trükkjeinek készítéséről

A Digital Domain ismét alkotott - ezúttal szó szerint, hiszen ők készítették a Tron: Örökség látványorgiájának nagy részét. Egy videóban most néhány trükkjükről le is rántják a leplet.

Vannak videók, amiket kommentár nélkül is elég lenne megnézni, a Tron: Örökség alant látható werkfilmje például ilyen. A 8 perces videón ugyanis azt lehet megnézni, hogy miképp készültek a folytatása felé robogó film egyes trükkjei. A vizuális effektekért a Digital Domain felelt, mely cég 1993-ban alakult és olyan filmek akadtak első munkáik között, mint a Két tűz között, az Interjú a vámpírral és Az éj színe, később pedig a Titanic, a Transformers 1-2, a Speed Racer, vagy a tavalyi alkotások közül a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak - idén pedig a Thor.


A Joseph Kosinski által rendezett Tron-folytatás ugyan bevételek tekintetében kicsit elmarad a felfokozott elvárásoktól, azonban az Amerikában befolyt 138, és a nemzetközi 110 millió dollár nem számít rossz teljesítménynek, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a film 170 millióba került, és a nemzetközi marketing újabb 120 millióba, így nem is nagyon lehet nyereséges a produkció a mozis kifutásáig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #33
    Meg sem probalnam felbecsulni, hany akkori tininek hozta meg az erdeklodest a szamitastechnika irant....Arrol nem is szolva hogy AZ a fenycikli verseny koroket ver ERRE....Az egesz 200x jobban fel volt epitve (1 program probalta atvenni az iranyitast minden tovabbi program felett,mert ezert irtak..MCP-Master Control Program..es nem azert, mert vmi "tokeleteset" akart osszehozni...A tokeletesbe nem tudom hogy fer be holmi gladiatorviadal a programok kozt....Ennek az ujnak hihetetlen szir-szar a sztorija,ertelme semmi...)
  • lambda5 #32
    Ez a film hatalmas csalódás. Az eredetit meg sem közelíti. Az egyetlen amiben több az a CGI...
  • bippo #31
    Én tegnap megnéztem az eredetit, nekem tetszett.
  • s2rk2ny #30
    Látványorgia??? Ez szerintem durva túlzás.
    Megnéztem 3D-ben, de messze alúlmaradt az elvárásaimtól. A sötétkék-neon kék-neon narancssárga kombinációt ne nevezzük azért látványorgiának. Láttunk mi már messze jobbat ennél. És itt a látványra gondolok...

    CLU pl. messziről látszott, hogy CGI. Kereshettek volna egy fiatal Jeff Bridges hasonmást - szerintem jobb lett volna.

    Történet? ... mondjuk, hogy volt valami.
    Alakítás? Szinte nulla.
    A filmzene jó közepes - Blade Runner feeling-gel.

    Össz-vissz sajnos bánom, hogy megnéztem...
  • kalapos01 #29
    Mivel az eredeti Tron rettenetes film volt. Akkor el tudom képzelni ez milyen lehet a kommented alapján. :)
  • Stranger666 #28
    de.
  • cateran #27
    Inkabb az eredeti Tron 100x, mint ez a marhasag meg 1x...sztori? egy nagy 0..ha Death Race 3-kent forgalmzzak,az se tunt volna fel..a latvanyon es nehany utalson,szereplon kivul SEMMI koze az eredetihez,sem sztoriban,sem latvanyban,se semmiben..(az eszveszto logikai baromsagokrrol ne is beszeljunk...Clu csak azert a fogonosz,mert valakinek annak is kell lenni...igaz,o ural mindent,de ha megszerzi a korongot,akkor aztan plane o fog uralni mindent..huha..micsoda valtozas lenne..a klisetengerrol nem is szolva) Istentelen nagy csalodas....
  • koschwarz #26
    engem a film totál hidegen hagy, de hallottam, hogy jó a soundtrack. letöltöttem, és tényleg kiba jó! önállóan (a film megnézése nélkül, a filmhez fűződő érzelmi kötödés nélkül) is hallgatható. daft punk rulz.
  • njozef1984 #25
    ugye te is tudod hogy ezt nem gondoltad át amit ide írtál...
  • bippo #24
    Most nézem, hogy a '82-es Tronban is Jeff Bridges játszik. Így már minden világos. Akkor mégiscsak megnézem.