Szekeres Viktor

Mégis lesz Randevú a Rámával-mozifilm?

David Fincherrel kapcsolatban már meglehetősen régóta emlegetik a randevú a Rámával című scifi adaptációját, s most végre a rendező is nyilatkozott a tervről, s kiderült, hogy még nem mondott le róla.

David Fincher ebben az évben is a legmenőbb hollywoodi rendezőnek számít, hiszen a Social Network - A közösségi háló című filmmel ő az egyik legnagyobb esélyese az Oscar-díjnak, amire egyébként 2008-ban is jelölték a Benjamin Button különös élete című filmért. Egyik interjúja során a rendező, aki jelenleg A tetovált lány amerikai remake-jén dolgozik, elmondta, hogy még mindig nem mondott le a nagyon régóta tervezett Randevú a Rámával című Arthur C. Clarke-regény megfilmesítéséről.

Rendezvous with Rama - Vancouver Film School (VFS) from Vancouver Film School on Vimeo.


Fincher mindig is Morgan Freemannek szánta a film egyik főszerepét, amiben szerinte csodákat művelne a vele a Hetedikben együtt dolgozó színész. A rendező elmondta, hogy a legfontosabb kérdés a forgatókönyv: "A nagy kérdés az, hogy lesz-e olyan szkriptünk, ami méltó Morganhez, és, hogy lesz-e olyan szkriptünk, ami méltó Arthur Clarke-hoz. No meg persze az is szükséges lenne a filmhez, hogy legyen partner, aki hajlandó azt a kockázatot elvállalni, amit a Randevú a Rámával elkészítése jelentene. Mert többek között az lenne a célunk a filmmel, hogy a gyerekek, akik majd megnézik, a moziból kilépve ne akciófigurákat akarjanak vásárolni, hanem távcsöveket, teleszkópokat."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • z99999 #4
    abból nem szokott jó film kisülni amit külön színészhez írnak meg, remélem ez kivétel lesz.
  • Kferro #3
    Minden szavaddal egyetértek Bladesoft.
  • bladesoft #2
    Az egyik legjobb könyv amit valaha is olvastam. Inkább felfedezős űrdráma mint akció-sf. Könyvben évente elolvasom mert annyira jónak érzem még mindig.
    Nem tudom hogy lehetne ezt vissza adni filmen.
  • shenmuedc #1
    Gyöngyöt a disznóknak.