Szekeres Viktor

A legabszurdabb mozis scifik - a NASA szerint

A 2012 és az Armageddon teljesen abszurd és tudományosan megalapozatlan scifi volt a NASA szerint, ellenben a Szárnyas fejvadászban nagyon meggyőzően ábrázolták a futurisztikus Los Angeles városát.

A NASA-ban dolgozó szakértők a 2012 című 2009-es Roland Emmerich katasztrófafilmet tartják a legabszurdabb scifi mozinak. A közönséget mindez nem zavarta, hiszen Amerikában 166, a világ többi részén pedig kimagasló 604 millió dollárt fizettek ki a 200 millióból készült világvége megtekintéséért. Mindezt a szakértők képviselője egy konferencián jelentette ki, mely Hollywood fejeseihez intézett felhívást, annak reményében, hogy a jövőben valósághűbb történetek kerülnek megfilmesítésre.


Az előadások során több amerikai scifi kapta meg a magáét, néhány pedig elismerésben részesült. Az egyik kedvenc kipécézett film az Armageddon volt, a másik pedig a klónos Schwarzenegger-mozi, A hatodik napon. Ugyancsak a negatív példák között került kiemelésre a Láncreakció és a Tűzhányó, a pozitív oldalon pedig a Szárnyas fejvadász került említésre, melyben meggyőzően ábrázolták a futurisztikus Los Angelest. A legrealisztikusabb scifinek a NASA-sok az Ethan Hawke és Uma Thurman főszereplésével készült Gattacát tartották.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #29
    Höhöhö...
    Űropera, mond ez a műfaj neked valamit?
    Tudod ez olyan, mint a Barátok között a mozifilmekhez képest is.
  • NEXUS6 #28
    Igen, nekem is azok a sci-fik teccenek a legjobban, amikor van egy emberke és az író belerakja egy különleges helyzetbe, hogy akkor most mit csinál?

    Lemtől a Visszatérés a kedvencem. A hős megcsinálja a csillagközi utazást és aztán mi lesz másnap, amikor reggel felébred a Földön? Eccerű kérdés:)

    Asimovtól jó a Halhatatlanság halála, igazi sci-fi. Csavarral időutazással, miegymással. A többi írásai közül az eredeti Alapítvány trilógia ér valamit, a többi elég gagyi.

    Én szeretem a katonai scifiket pl. Haldeman: Örök háború. Ezek elég naturalisztikusak tudnak lenni, és még megmaradnak a sci-fi határain belül.
  • Merces #27
    ..megtennéd hogy máshol ömlengesz? tudom én szar az élet a monitor előtt ülve, de vannak pl debil játékok azokon kiélheted magad...
  • Tetsuo #26
    A fiatalos hevvel irt "ertelmes" hsz-odat koszonjuk.
  • kalapos01 #25
    "A Star Wars-nak koze nincs a sci-fi mufajhoz"

    Jajj, meg kell tapsolni a srácot, de gyorsan, mert mindjárt visszajön és megmagyarázza, mert olvasta valahol. Ilyenkor egy kicsit mindig leszakad a pofám. A röhögéstől is, hogy valaki komoly arccal leírja ezt. De a legjobb az lesz, amikor elkezdi majd magyarázni fiatalos hévvel, mintha nem lett volna százszor lejátszva az egész ezen a fórumon is.
  • Tetsuo #24
    A Gattaca szerimtem sem nagy szam.
    Tovabbra is szvsz, a Szarnyas fejvadasz, a 13. emelet, a Matrix, a Kapcsolat.. ezek kb a legjobbak filmen, ugyanis a legjobb sci-fik konyv formaban talalhatok.
    Ha mar jovo-tarsadalmak, akkor pl. Asimov.
    Philipp K. Dick zsenialis vilagokat teremt, ami akkor, mikor irta, bizony hiheto volt sot, O pl. beillett jovokutatonak is.
    A neopunk kibervilagot William Gibbsonnal senki nem irja le jobban, ami akkor meg hiheto volt ugyancsak, a technika/targyak tobbsege ma is realisan hat (a jovobol persze).
    A legnagyobb jovobelato Jules Verne volt, aki mellesleg lebilincselo torteneteket is meselt.

    A Star Wars-nak koze nincs a sci-fi mufajhoz, az fantasy.

  • morden #23
    Biztosíthatlak, hogy nem fogod megérni azt, hogy a nap gondol egyet:D , ha 14 milliárd éve sok 100 vagy ezer milliárd csillag úgyan úgy viselkedik + a részecskék se nagyon változtatják önnön maguk tulajdonságát a nagy bumm óta, egyszóval nem éred meg (annál is inkább, mert ha a neutrínók kölcsönhatásba lépnének az anyaggal, akkor veled is nem kívánt kölcsönhatásba lépnének, nem csak kitüntetetten a Föld magjával :D .
  • ldavid #22
    én mindig is szerettem volna megélni a világvégét, úgy legalább tudnám, hogy nem maradok már le semmiről xD
  • gombabácsi #21
    te csak az egzakt tudományokat tartod tudománynak?
    szerintem épphogy azok az igazi, kemény scifik amelyek az emberrel, társadalommal foglalkoznak, lásd dick, bradbury, lem és társait

    asimov írásai pl szerintem ostoba álmodozások, rossz scifik
    a mai álscifi filmekről meg sorozatokat nem is említem... ott bukik szinte mind, hogy az emberiség meghódította az űrt... :D
  • bladesoft #20
    2012 alapsztoriját a Viasat Exploreren előbb láttam mint magát a filmet.
    Remélem soha nem érem meg azt hogy a Nap gondol egyet és kicsit megváltoztatja várható életciklusának sorrendjét.