Szekeres Viktor

Ilyen volt Hugh Jackman robotos filmjének eredetije

A Vasököl kampányát egy Mattel gyerekjátékra való építkezés fogja segíteni, de a film történetét Richard Matheson novellájára alapozták. Az író pedig korábban már sorozat formájában feldolgozta művét.

Real Steel, azaz Vasököl címmel jövő ősszel kerül mozikba Hugh Jackman új filmje, mely egy népszerű, robotokkal bokszolós gyerekjátékon alapul, azonban a film történetét Richard Matheson egyik scifi-novellája szolgáltatja. Az 1926-ban született népszerű író olyan filmek irodalmi alapanyagáért felelt, mint A doboz, a Legenda vagyok, a hetedik érzék, a Csodás álmok jönnek vagy a Csökke-nő.


Matheson pedig amellett, hogy könyveket és novellákat írt, az Alkonyzóna című tévésorozatba is írt epizódokat, jobbára saját történetei alapján. Annak idején a klasszikus Twilight Zone sorozat 1963-ban bemutatott 5. évadának 2. része volt a Real Steel alapját is képező Steel, melyet hála a YouTube-nak, mi is megnézhetünk. Októberben pedig kiderül, hogy mire volt képes ezzel a történettel Shawn Levy rendező Steven Spielberg és Robert Zemeckis producerek irányítása alatt.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    Hát ennél biztos jobbra...

    De ki mondta a rendezőnek hogy tánczenét kell használni? :D