Szekeres Viktor

Megjött Hugh Jackman robotos scifijének előzetese

Hugh Jackman új filmjére még majdnem egy évet kell várnunk, azonban már most megnézetjük magunknak a Real Steel első előzetesét. A családi scifi egy népszerű gyerekjáték alapján készül.

Megérkezett a Walt Disney Pictures legújabb sikergyanús filmjének, a Real Steel-nel az első előzetese. A népszerű robotos-bokszolós gyerekjáték alapján készített scifi főszereplője Hugh Jackman lesz, a további szerepekben pedig Evangeline Lilly, Dakota Goyo, Kevin Durand és Anthony Mackie tűnik fel. A filmet a családi filmjeiről híres Shawn Levy rendezte, aki olyan alkotásokat tudhat maga mögött, mint a Rózsaszín párduc, a Tucatjával olcsóbb, az Éjszaka a múzeumban, vagy az idei Párterápia.


A Real Steel-t a Disney 2011. október hetedikén fogja bemutatni és jelen állás szerint a filmet nem tervezik 3D-s re konvertálni, azonban sokak örömére nem csak hagyományos mozikban, hanem IMAX-ben is meg lehet majd tekinteni. A történet, mint az az előzetesből is kiderül, egy egykori, kiégett ökölvívóról szól, aki elveszti minden esélyét címének visszaszerzésére, hiszen a ringet két és fél méteres robotok kezdik uralni. Az egykori sportoló úgy dönt tehát, hogy fia segítségével pár ócskavasból igazi harcos robotot épít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nikics97 #18
    nekem tetszik:D
    jólesz:D(bár amiben Hugh van az csak jó)
  • fozerl #17
    Borzalmas!
  • opeca #16
    Látom már megbékéltél, de azért hidd el, hogy tényleg nagyon sok minden belefér a scifi műfajába. Értem én, hogy mit akarsz mondani, vannak komoly scifi művek, amelyek tulajdonképpen akár egy társadalomkritikát is megfogalmazhatnak említsük közhelyesen Orwell-t, de akár K. Dick-et, vagy Vonnegut-ot is ide sorolhatjuk, meg még ezernyi más kiváló írót, de azért mert ezek léteznek, lehet könnyedebb stílusa is, mint pl. Polescsuk, inkább ifjúsági novellák, lehet akár tudományos pl. Jefremov, de akár humoros oldalról is megközelíthető, pl. Wells Istenek Eledele.

    Ez a nagyszerű benne, nagyon sok stílusa létezik, nagyon széles palettán lehet mozogni.
  • shenmuedc #15
    Jó-jó igazatok van, majd megnézzük aztán kiderül milyen.
  • sandor8206 #14
    abban egyet kell érteni, hogy sci-fi az elég tág fogalom, a definicióba elég sok belemagyarázható
    pl: ma is vannak már robot sportra kezdeményezések (robotfight, robotfoci) és a film ennek felturbosított továbbgondolása (alap sci-fi elem), az hogy mennyit fog foglalkozni az akción kívül az ezzel felmerülő problémákkal (másik sci-fi alap elem) az csak a filmből fog kiderülni, nem egy előzetesből
  • shenmuedc #13
    Természetesen nem én döntöm el , hogy mi az és mi nem, de azt azért te is érzed (illetve dehogy érzed, mert a végén még engedned kellene a nézeteidből) hogy manapság csinálnak egy 1000x elpufogtatott sztorit ami normál keretek között senkit sem érdekel, de mondjuk kiviszik az űrbe (ettől már sci-fi) és mivel népszerű téma , nagyobb lesz a nézettség, holott semmit sem ad hozzá a sztorihoz.
    Persze ettől még nem biztos hogy jogos a film elleni ágálásom (hiszen tényleg nem láttam) de most bukott ki belőlem, a mai" csapból is ez az ál sci-fi folyik" trendtől.

    Ha tudnál olvasni, látnád hogy nem azt írtam hogy a gyűrűk ura sci-fi. Csak annyit írtam hogy attól az érvtől hogy egy kitalált vagy futurisztikus világban játszódik még nem sci-fi.
  • Szefmester #12
    Lehet hoyg "valós" tudományos alapja nem sok van, de a fikció része már azt hiszem erősen szerepel. Szóval ez szerintem is sci-fi.
  • Loverman #11
    ja tök jó hogy te döntöd el hogy mi a scifi.
  • carville #10
    Tudomány: Robotika
    Fantasztikum: Ha ilyen robotok már most léteznének befosnák magukat az Audi gyárban.

    Attól hogy gyerekeknek szóló fantasztikum a tudomány lehetőségeiről, nem pedig mélyen elszánt gondolatokkal teletűzdelt kvantumfizika gyakorlati bemutatása, még sci-fi. Csak nem Neked.
  • kalapos01 #9
    Mióta döntöd te el, hogy mi a scifi? Szerintem ideje, hogy felnyissa valaki a szemedet. És, ha azt hiszed, hogy a Gyűrűk ura scifi, akkor csak magadat "degradálod le", vagy hogy írtad. Ez nem úgy működik, hogy valaki mond egy olyan scifit, amit te nem hiszel el és akkor azt vágod a fejéhez, hogy akkor a Brokeback Mountain is scifi. Elárulom: a Brokeback attól még nem lesz scifi, hogy durciból azt mondod. Az alsó tagozatos logikán túl kéne lépned.

    Tudomány meg mondanivaló, röhej. (Ennek nincs mondanivalója, állapítottad meg az előzetes alapján?) De ha ennyire ostoba definícióid vannak, akkor, hogy a francba nem látod, hogy hol a tudomány abban, hogy az emberek olyan robotokat építenek, amiket sajátmaguk irányítanak és így küzdenek. Plusz még mindenki saját maga buherálja, erősítgeti a robotját.

    Az olyan trendi szarok, mint a Hold vagy a Napfény hogy kerülnek ide? Az egyik ilyen alapon kamaradráma, a másik meg valami szörnyfilm, vagy mittudomén, de azért egy robottuningos filmben nem látni a tudományt, nem vall sok hozzáértésre.