Szekeres Viktor

Harry Pottert letaszították a trónról

Többé nem Harry Potter uralkodik Amerikában, mindössze két hétig volt elegendő a filmben lévő szufla. A trónt a Disney új animációs filmje vehette át, valószínűleg ugyancsak rövidke ideig.

Hatalomátvétel volt hétvégén az amerikai mozikban, ugyanis már nem a Harry Potter hetedik része, a Halál ereklyéi az első helyezett, miután a film 66%-os zuhanást produkálva "csak" 16,73 millió dollár bevételt hozott a hétvégén, s ezzel kénytelen volt beérni a második hellyel. (Amerikában jelenleg 244 millió dollárnál tart a film.) Az első helyet természetesen az előző heti második, az Aranyhaj és a nagy gubanc szerezte meg, mely az előző hétvégéhez képest csak 56%-os esést produkált, így most 21,5 millió dollárt termelt az első becslések szerint.


Az újoncok közül, ahogy az várható volt, a The Warrior's Way című fantasy-western csak kilencedik helyet szerezte meg 3 millió dollárral (1622 moziban(, ami bizony édeskevés, ha a 42 millió dolláros készítési költséggel vetjük össze. Pár film limitált számú moziban is bemutatkozott, ezek közül a Black Swan teljesített legjobban: 18 filmszínházban 1,4 millió dollárt hozott, ami több mint biztató kezdés Darren Aronofsky új filmjének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!