Szekeres Viktor

Ritka nagy csata az első helyért

Amerikában fej-fej mellett harcolt a hétvégi mozis toplista első helyéért a Warner és a Disney, végül előbbi filmje, a Harry Potter és a halál ereklyéi I. rész győzedelmeskedett - de csak egy hajszállal.

Csak célfotó döntötte el, hogy hétvégén a Harry Potter és a halál ereklyéi I. rész lett Amerika legtöbb bevételt hozó filmje. A népszerű sorozat hetedik része ugyanis 49 millió dollár bevételt hozott péntektől vasárnapig, míg a nagy vetélytárs, az Aranyhaj és a Nagy Gubanc (Tangled) című Disney-animáció "csak" 48,8 millió dollárra volt jó. (Persze utóbbi bevételénél azt is figyelembe kell venni, hogy az pénz 56%-a emelt helyárú 3D-s vetítésekről érkezett, így nézőszám tekintetében jóval simábban nyert a Harry Potter.)


A Disney egyébként az exit pollok szerint elérte célját, hiszen mikor megváltoztatták a film címét (eredetileg Rapunzel lett volna), az a cél lebegett a stúdió szeme előtt, hogy a tinifiúk ne érezzék cikinek a jegyvásárlást. A felmérések szerint végül a nézők 61%-a volt csak nő, míg a tavalyi Hercegnő és a béka esetében ez az arány majdnem kétharmados volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!