Szekeres Viktor

Ezentúl csak családi filmeket kell készíteni?

Amerika a hétvégén szinte csak családi filmeket nézett a moziban. A toplista első három helyezettje így több, mint 100 millió dollárt kaszált. A premierfilmek zöme visszafogottan nyitott.

Amerikát elárasztották a családi filmek, vagy inkább az amerikaiak árasztották el a családi filmeket, hiszen nem elég, hogy a Harry Potter 7 és az Aranyhaj és a Nagy Gubanc küzdött az első helyért, a harmadik helyet egy animáció, a Megaagy szerezte meg. 12,5 milliós hétvégi bevételével így a 130 millió dollárba kerülő film 130 millió dollárnál tart, ami természetesen még nagyon messze van a megtérüléstől, hiszen a stúdiók nagyjából a felét kapják meg filmjeik mozis bevételeiből, ráadásul a Megaagy marketingjére egyes becslések szerint 60 millió dollárt szánt a Paramount.


A Disney második helyezett újoncán kívül a premierfilmek nem szerepeltek olyan jól, hiszen a Díva (Burlesque) a 4. helyen mutatkozott be 12 milliós hétvégével, a Szerelem és egyéb drogok (Love and Othr Drugs) 6. lett 9,7 millió dollárral, míg The Rock lebőgése, a Rohanás (Faster) a hetedik helyet szerezte meg 8,5 millió dollárt kasszírozva péntektől vasárnapig. (A bukás oka egyébként többek között abban keresendő, hogy a nézők 57%-a 25 éven felüli volt, ami azt mutatja, hogy leginkább a tinik szemében vesztette el hitelességét az egykori akciószínész előző gyerekfilmjeivel.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!