Szekeres Viktor

A Machete nem a magyar népnek készült

Nem történt meglepetés, hiába volt a sztárparádé, a Machete itthon elhasalt a mozikban. Ennek ellenére, le a kalappal a Budapest Film előtt, hogy a várható bukás ellenére is bevállalták a film mozis premierjét.

Ahogy az várható volt, idehaza nem nagyon érdeklődött a közönség a Machete című Robert Rodriguez-film iránt, hiszen az országszerte 15 moziban bemutatott alkotást hétvégén mindössze 5102 néző tekintette meg, ami a toplista 5. helyére volt csak elegendő. A nézőkből egyébként 4402-en Budapesten váltottak jegyet, míg a maradék 700 néző a négy szerencsés vidéki városból verbuválódott össze.


A fővárosra levetítve ez azt jelenti, hogy egy Machete-vetítés átlagosan 26 ezer forint bevételt hozott, ami nagyjából 23-25-ös átlagnézőszámnak feleltethető meg. S bár a Budapest Film azzal a magyarázattal tolta el az eredetileg tervezett világpremiert, hogy novemberben többen láthatják a filmet, valószínűleg a szeptemberi bemutató is hasonló eredményt produkált volna, hiszen az átlagos magyar moziba járó, mint az már sokszor kiderült, nem nagyon vevő a műfajra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #26
    Egy film nem attól jó, hogy sokan nézik meg, ezt azért nem árt, ha tudod.

    Természetesen, attól sem lesz jó, ha kevesen nézik meg. Ez egész egyszerűen nem mérvadó.
  • l300d #25
    a 80 as 90 es evekben keszult masodosztalyu filmekben voltak ilyen bena most vagy szineszkedesek vagy efektek. lehet baromsagokat beszelni hogy koznseg meg muvesz film meg fel kell noni hozza de a szamok beszelnek. Melyik filmet hanyan neztek meg ennyi.
  • Quantumleap #24
    A moziban szinkronosan megy? Ha igen, írjátok már le, hogy oldották meg Nimród magyar szövegelését?
  • opeca #23
    Na ja, az Őslakó az már más kategória. Persze 8-ast küzel sem érdemel, mint ahogy az IMDB-n hype-olják, de mindenesetre legalább valami fantázia van benne.

    A Moon, pfff, nem is mondok semmit, mert csak nyomdafestéket nem tűrő szavak jutnak eszembe.
  • opeca #22
    A Moon az egy szar. Egy ostobaság, kong az egész film. Semmi eredeti, semmi logikus nincs benne, jó lenne ha már végre elkezdenétek normális filmeket is nézni.
  • Justil #20
    Hogy mi köze? Az hogy mindkettő relative kis költségvetésből készült (jó, a TMfE végképp), kevés helyszínen, kevés szereplővel játszódik, akció nincs benne, a lényeg a mono- és dialógusokban rejlik. Ebből a szemszögből szerintem hasonlít a kettő...

    Nálam 10/10-es film, sokszor újranéztem már, és nem értek egyet, hogy nem filmre való téma lenne...Pont az a lényeg, hogy nem bajlódtak a speciális effektekkel, az elmesélt múltat nem ábrázolták, hanem rábízták a nézőre az egészet...
  • Silenzio #19
    Mert a két csávó 15 éve együtt dolgozik és 20 éve ismeri egymást. Sőt, Tarantino már a Desperadóba is belefeccölt pár ötletet.

    Amúgy a 7/10 erős túlzás. A Macséte nekem egy 6-os. Nálam 6 az másnál 8. A Basterds viszont Tarantino eddigi legjobb filmje. Szigorúan mint film: kulturális jelenségként a Ponyvalepény továbbra is ül a trónon. Mielőtt elkezdtek itten pampogni: a mozis leszámolás a filmi reflexió és művészi hitvallás mezsgyéin olyan termékeny vitákba torkollott, amit a szakmán kívüliek nem vesznek észre, de az esztéták meg a filmrendezők szerint alighanem egybehangzóan a legjobb film született meg Dr. T. kamera-töltőtollából. Tarantino felnőtt.

    Most én kérdezek: Justil! Mi köze a Man from Earth-nek a Moonhoz? Semmi, legfeljebb hogy mindkettő száj-fáj. Amúgy előbbi, az ŐSEMBER sztorira remek, nem tudok betelni vele még most sem, de filmnek max gyenge-közepes. Nem filmre való a téma, semmi vizuális nincs benne.
  • Silenzio #18
    Kurv'anyját az átlagos magyar moziba járónak. A Machete ugyan egy alja film, de van humora, sőt van STÍLUSA. Ez az a két dolog, ami a hét vezér sarjainak nem nagyon jutott.
  • ZeemanX #17
    Hatalmas film!
    És pluszpont Nimródért, frenetikus volt! :-D
  • Rotyoka #16
    Hát igen a Moon lett 2009 legjobb sci-fi je