Szekeres Viktor

Kinek a hibája, hogy idehaza megbuknak az új filmek?

4 friss hollywoodi film - 4 bukás, ez volt a mérlege a magyar mozis hétvégének, így nem csoda, hogy a toplista élén három hete bemutatott alkotások tanyáznak, immáron a 150 ezer néző fele közeledve. Ki a hibás? A filmek vagy a nézők?

Hiába mutattak be a héten négy hollywoodi filmet, összesen mindössze 42 ezer nézőt vonzottak ezek az alkotások, pedig jó részüknél még arra sem lehetett panaszkodni, hogy feldolgozásról vagy folytatásról van szó. A Jackass 3D és az Ördög leszereplését korábbi hírünkben már említettük, lássuk most azt a két premiert, mely jobban szerepelt.


A továbbra is uralkodó Gru és Terhes társaság mögött a hétvégi látogatottsági adatok alapján a harmadik helyet szerezte meg a Bérgyilkosék (Killers) című komédia Ashton Kutcherrel és Katherine Heigllel. Az Amerikában sem túl sikeres filmet itthon az első napokban 13 202-en nézték meg, ami a műfaj átlagától messze elmarad.


Minden bizonnyal a héten Denzel Washington sem fog jól aludni, hiszen miközben Amerikában úgy szerepel új filmje, a Száguldó bomba (Unstoppable), ahogy arra számítani lehetett, a hazai adatok nem túl biztatóak, hiszen az egész országban mindössze 9194-en vették a fáradságot arra, hogy elmenjenek a filmet játszó 26 mozi egyikébe megnézni az akciósztárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bottika #8
    szerintem is. Ha lennének olyan filmek, amik kihagyhatatlanok, zseniálisak, akkor lenne néző is. Emlékeztek Hofi poénjára, amikor fikázta a szepesit?
    "Nem értem miért pont a nézőket hiányolja a meccsekről. Miért? Futball van?"
    Hofi örök... és a mozi terén is megállja a helyét, úgy látom :)
  • winnie #7
    "No meg arra is rádöbbenhetnének a hazai forgalmazók, hogy a gagyi, "egytálétel" filmeket kevesen fogják megnézni."

    így van. a magyar nézőknek réteges történettel rendelkező, elgondolkodtató alkotásokat kell bemutatni. ami magas ív, az siker. a gagyi itthon nem menő.

    "Én nagyon kevés filmre mondom azt, hogy "na ezt tényleg csak a moziban érdemes megnézni". "

    :)
  • bippo #6
    Azzal a filmmel több baj is van, minthogy 'egytálétel' film. Egyszerűen _unalmas_. Én elkezdtem nézni, de negyed óra után belepörgettem, hogy történjen valami. Halál unalom volt. Mondjuk moziban aludhattam volna egy jót :)
  • koschwarz #5
    szimplán csak olyan filmeket hoznak be túlnyomórészt, ami a kutyát sem érdekli a mozikban. most hétvégén a gyerekeket le tudtuk passzolni, és elmentünk vasárnap moziba, amit épp adtak...hát, nem volt könnyű választani a sok érdektelen film közül, amit vasárnap délután képesek voltak adni egy multiplexben. mostanában nem jutunk el túl gyakran moziba, de végül is megnéztük a terhes társaságot fejenként 1500 forintért. nem volt nézhetetlen, de kb. 1 órával később már egy poénra sem emlékeztem, és különösebb nyomokat sem hagyott bennem a film.

    egyébként simán letöltöttem volna egy ilyen filmet, mert őszintén, ma az internet, a hd tv-k és blu-rayek világában ezeket a buta vígjátékokat vagy nem kifejezett látványfilmeket az embernek nem akaródzik moziban megnézni, horror jegyárért. pedig én szeretem a nagy vásznat, a mozizás hangulatát.
  • Calisius #4
    No meg arra is rádöbbenhetnének a hazai forgalmazók, hogy a gagyi, "egytálétel" filmeket kevesen fogják megnézni. Kit érdekel Ashton Kutcher és Katherine Heigl új filmje?! Tucat-történetű, romantikus film. Nem ez fog kasszát robbantani. Ellenben egy Csillagok Háborúja film - vagy hasonló kaliberű - már képes bevonzani az embereket a mozikba. Én nagyon kevés filmre mondom azt, hogy "na ezt tényleg csak a moziban érdemes megnézni". A CSH összes ilyen. Ashton Kutcher összes: nem. :P
  • kék #3
    A legnagyobb gond az, hogy sokszor a filmek későn érkeznek a mozikba. Emlékszem, pár évvel ezelőtt Prágában már Augusztusban játszották az Aliens vs Predator-t, Magyarországon pedig csak Novemberben mutatták be. A filmek vetítésének időpontjai is katasztrófálisak. Az új Julia Roberts film, az Ízek, imák szerelmek röpke 140 perces alkotás Kaposváron 21.00 órás kezdéssel, feliratosan. Mivel az első héten senki sem nézte meg, észbe kaptak és átrakták 16.30-ra. A magas jegyár is közrejátszik, minimálbérből kevesen fognak 1200 Ft-os jegyet venni maguknak. Még hosszan lehetne sorolni.
  • lamer the true #2
    te meg én, hogy elolvastuk ezt :)
  • rics78 #1
    És ki a hibás? Azt hittem választ kapok. Mondjuk évek óta nem láttam a tévében filmelőzetest...