Szekeres Viktor

A Lost készítője írja át az új Alien-mozifilmet

Úgy tűnik, hogy a Lost egyik fő írója, Damon Lindelof a sorozat végeztével is kapós marad, hiszen maga Ridley Scott kérte fel, hogy írja át következő filmjének, az Alien előzménysztorinak a forgatókönyvét.

A Deadline értesülései szerint a Lost című tévésorozat kreatív vezére, Damon Lindelof kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy írja át a tervezett Alien (Nyolcadik utas: a Halál) előzményfilm forgatókönyvét, melyből Ridley Scott fogja leforgatni a filmet. Lindelof a sorozat befejezése óta persze nem volt munkanélküli, hiszen Alex Kurtzmannal és Roberto Orcival együtt a Star Trek második részének szkriptjén is dolgozik. Sőt, a duó másik filmjébe, a Jon Favreau által rendezett Cowboys and Aliens-be is besegített.

Damon Lindelof természetesen a gyermekkori rajongása ürügyén vállalta el Jon Spaihts már elkészült forgatókönyvének átírását. A nagy kérdés csak az, hogy az ötödik Alien-film vajon Ridley Scott következő projektje lesz-e, vagy a rendező addig még rendez mást is. Egyelőre a Gucci című filmterv jöhet szóba a rendezőnél, mely főszerepére Angelina Jolie esélyes, valamint a Justin Cronin bestselleréből tervezett The Passage és a The Wolf of Wall Street, mely főszerepére Leonardo DiCaprio számít befutónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #12
    Hülyeség, az Alien 3 nagyon jó film, te bajod, ha neked az katyvasz. Pedig nem bonyolult, ellenben hangulatos és nyomasztó atmoszférájú. Ami szar, az a 4. rész.
    És miért volt arculcsapás pár karakter kiírása?
  • CaptainRumi #11
    Hát erre most csak azt tudom írni kinek a pap, kinek a papné... nekem személyszerint egy Sawyer, Desmond karakter többet ér, mint az egész House, Született Feleségek stb. gárda...

    A nézőszám csökkenést nem a színvonal romlásával magyaráznám, mert például véleményem szerint az 5. évad az egyik legjobbra sikeredett lett...

    House-hoz nem kell sok háttér info, bármikor le lehet ülni és bekapcsolódni...Lostnál elég egy rész kihagyása. Ilyenek alapján keresném a nézőszámok csökkenésének okát.
  • Ender Wiggin #10
    Így írnám mindig, mert ezek halmazok, egy nagy halmaz, az elfogatható, azon belül kisebb halmaz a jó. Így tehát 3 elfogadhatón belül van 2 jó. Így már érted? Általános, 4. vagy 5. osztály. :-D
    Az Alien 3 rendezőit is láttam, lévén megvettem anno a Quadrilogy-t. Csak a lény fogva ejtése és elengedése volt extra jelenet, nem tudom miért tett volna az többet hozzá az amúgy szar sztorihoz, amit lényegében 6 különböző író próbált összehozni, miközben producerek, színészek szálltak ki, és az írók csupán a való világ eme történéseire reagálva egyre nagyobb katyvaszt pattintottak ki a fejükből.
    AD Foster, Michael Biehn (a Hicks tizedest alakító színész) és Cameron teljesen jól megfogalmazta: Newt, Bishop és Hicks kiírása obszcén arcul csapás volt.

    A Lost milyen karakterekről szólt? Elképesztően bugyuta, illogikus, hihetetlen reakciójú, irritáló karakterekről. Jól indult, de minden évad milliós nézőszám leépüléssel járt, nyilván nem azért, mert hűde zseniális. Nézd meg a House-t, az még mindig tartja magát, és ugyan így 6 évet élt meg eddig. Mert abban érdekesek a karakterek. A Lost-ot csak a megoldások ígérete tartotta a felszínen.
  • winnie #9
    a fincher-féle epizód iszonyatosan hangulatos volt.
  • bmw #8
    Nekem mindegyik resz bejott, sot a borton bolygos plane.:)
  • nipponia #7
    Ha van rá lehetőséged, a harmadik résznek a rendezői változatát nézd meg. Szerintem az a változat nagyon jó lett, rengeteg sok pluszt pakol hozzá a történethez. Sőt, teljesen átírja a filmet. Az alap verziója szerintem egy hulladék.

    Előzmény filmnek féltem. Scott ide vagy oda. Csak azt tudnám elképzelni, hogy a társaságot mutatja be. De ha azt szeretné amit olvastam, hogy a lezuhant idegen űrhajó történetét elmesélni. Hát akkor egy kamerarángatós, dokumentumfilmes egyveleget kapunk majd. Annyi remek könyv jelent már meg mind alien, predatot vagy avp témában. Csinálják meg azokat. Legalább történetük lenne :). Utalva a mostani filmgyártásra.
  • CaptainRumi #6
    Legközelebb akkor ne úgy írd, hogy 3 elfogadható, 1 nem tetszett és 2 kifejezetten jó, mert akárhogy is számolom, az 6.

    A lostról meg annyit, hogy mint a többi hozzád hasonlót, téged sem sajnállak, így jártál. Ez a sorozat már 6 éve a karakterekről szól, a rejtélyek csak kiegészítők...aki csak azok miatt nézte, hát annak csak ismételni tudom magam: így járt.
  • Ender Wiggin #5
    Az Alien nagyon jó film volt, az Aliens még jobb, az Alien 3 szar, az Alien 4 megint jó. Én így számolom. Az AvP-ket nem számolom bele, mert azok nem Alien-filmek, hanem AvP-k, ami egy külön állatfaj, meg sem kellett volna születniük.
    Nem pontosan értem, hogy "ezesetben" miért fontos, hogy a Lost-ban mi nem tetszett, de leírom: én is azok közé tartozom, akiket rohadtul nem érdekelt, hogy mi lesz a pocsék színészi teljesítményekkel (na jó, O'Quinn-t, Cusack-et nem szidom, ők tényleg színészek) prezentált irritáló karakterekkel, csak a rejtélyek megoldása érdekelt. A 6. évad már az elejétől irgalmatlanul közömbös, fészkelődős, semmitmondó volt, ahogy közeledett a vég, egyre szaporodtak a gyerekes (nyilván fingjuk sem volt, hogy fejezzék be, a netes fórumok magyarázataiból összeollóztak párat) magyarázatok (kb. így: "lock hazudik" "csak mert" "blablabla"). 6 évet elcseszni erre a szarra (na jó, én az első 4 évadot 2 éve láttam egyben, de így is nézhettem volna mást is, ha már a TV előtt akartam volna rohadni).
  • CaptainRumi #4
    És ezt te hogy érted? 3 elfogadható, 2 kifejezetten jó, 1 nem jó? Csak nem számolod bele az AvP filmeket? Ha így van ez esetben nem is kérdezem meg,hogy a Lost utolsó évada miért nem jött be...
  • Ender Wiggin #3
    Ez hogy érted? Volt kb 3 (mert az Alien 3 szerintem nem jó) elfogadható és kettő (az első kettő) kifejezetten jó Alien film, Lindeböff nélkül is. A Lost fenomenálisan szar utolsó évada nem a legjobb ajánlólevél.