Szekeres Viktor

Itt a Ridley Scott-féle Robin Hood előzetese

A jövő év egyik igencsak várt produkciója a Robin Hood Russell Crowe-val és Cate Blanchettel, Ridley Scott rendezésében. Az év végére időzített előzetesözön első képviselője meglehetősen titokzatos, mivel csak az utolsó másodpercekben derül ki, hogy egy Robin Hood-trailert láttunk.

Igazán komoly Robin Hood-film 1991 óta nem került mozikba, ráadásul a Kevin Costner-féle verzió után is csak egy '93-as Fuszeklik fejedelme ugorhat be Mel Brooks-tól. Így ha a sherwoodi erdő haramiáiról szóló filmek múltbeli népes sorára gondolunk (Douglas Fairbanks, Errol Flynn, Walt Disney), akkor épp ideje volt egy újabb feldolgozásnak.


Ridley Scott (aki az előzetesben még mindig "a Gladátor rendezője") ismét Russell Crowe-val forgatott és a történetből nem sokat eláruló, inkább csak látványelemekkel operáló teaser alapján az derülhet ki, hogy a 2010-es Robin Hood nem kicsit lesz más, mint az előző verziók. A film 2010. május 14-én kerül bemutatásra Amerikában a Universal gyártásában, s egyelőre nem is kapott vetélytársat premierjének hetére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #28
    Zsíír!
    Csak nézném már!
  • lAngelus #27
    Ez az "Oroszlánszagú Richi" nagyon mulatságos volt!

    A legtöbb embernek egyébként Richard király fogságának idejére esik Robert Hood ténykedése. Nagyon szeretném, ha a történet és a realizmus érvényesülne, nem a CGI, mint a Sherlock Holmesnál, amit egy teljes kicsapongásnak tartok.
  • cateran #26
    Hopp,beneztem..az 1. irasos feljegyzes dataolodott a 15. szazadbol...mea culpa...amugy minden visszavonva hisz Oroszlanszagu Ricsi a 12. szazadban elt es o a legenda szerint Robin haverja lett:)

    Amugy a tortenelmi feljegyzesek szerint tobb Robin is letezett,idezet 1 tanulmanybol:
    "That, in a very small nutshell, is the legend, but is there truth behind it?

    Well, possibly. Someone, or maybe several someones, named Robin Hood existed at different times. Court records of the York Assizes refer to a "Robert Hod", who was a fugitive in 1226. In the following year the assizes referred to the same man as "Robinhud". By 1300 at least 8 people were called Robinhood, and at least 5 of those were fugitives from the law. In 1266 the Sherrif of Nottingham, William de Grey, was in active conflict with outlaws in Sherwood Forest. It seems most likely that a number of different outlaws built upon the reputation of a fugitive in the forest, and over time, the legend grew"
  • cateran #25
    dolgokat:))
  • cateran #24
    1.- Robin Hood a 15. szazadban "elt"..hol van akkor mar a sotet kozepkor....
    2.- 1 nemes szivu rablo,aki lop a gazdagoktol es a szegenyeknek adja...mar ez alapbol romantikus tortenetet sugall...megfejelve a szerelmi szallal,nem biztos,hogy darkosra kellene venni a figurat....(pedig szeretem a sotet,darkos,noir dolgo
  • lAngelus #23
    Megvilágítás rendben, hangulat rendben, profil rendben. A történetére leszek kíváncsi.
  • G_ArchAngel #22
    a kozepkor ele nem veletlenul teszik a "Sotet" jelzot, ami nem csak a felvilagosulatlansagot jelenti...

    Kevin Costner-fele tolvajok fejedelme tulsagosan is romantikus, ez szerintem kozelebb lesz a "valosaghoz"
  • cateran #21
    Haha..fogtal mar kemenyitett bort? Puhasagban vetekszik a nyereg alatt "puhitott" hussal,ami kb 1 szinten volt a nyereg puhasagaval...

    jaspercry:Csakhogy az alien 1 sci-fi (teljes mertekben kitalalt)...Robin pedig tortenelmi alapokon nyugvo legenda (vagyis a figura kitalalt is lehet,de a kornyezete tenylegesen megvolt...)
    Vagy akkor ez a film nem lesz darkosabb es realisabb...de akkor meg milyen lesz?
    Ilyenforman
  • jaspercry #20
    Az "alien" című filben , a szörny nem is létezik.....
    Képzeljétek ez csak egy film(nem történelmi dokumentum)
    a pajzs lebeg ez van...
    Én azért azt hiszem ,egy jó kis film lehet ,kiváncsi vagyok rá...
    Akinek nem tetszik majd,vagy az elözetes nem tetszett az ne nézze meg,izlések és pofonok.
    hehehe
  • G_ArchAngel #19
    ellenben, ha a keret is kemenyitett borbol van, akkor igen - meg ugye ne nezzuk mar ennyire hulyenek Ridley-t...