Napi Online

Jövő ősszel Magyarországon forgat Ridley Scott

Az előzetes hírek szerint jövő ősszel Magyarországon forgat a háromszoros Oscar-jelölt Ridley Scott. A sztálini Szovjetunióban játszódó politikai thriller az angol Tom Rob Smith Child 44 című írásának adaptációja lesz.

Scott korábban már dolgozott hazánkban, 2007-ben a The Company című tévésorozat néhány jelenetét vette itt fel. December közepén indult és jövő februárig tart a Nicolas Cage főszereplésével készülő Season of the Witch magyarországi forgatása. Az amerikai szuperprodukció 230 fős stábjában 150 magyar szakember dolgozik, a magyarországi gyártó partner pedig a Hellboy 2-ben is közreműködő, angol érdekeltségű Mid Atlantic. A film rendezője a Tolvajtempó és a Kardhal című filmeket is jegyző Dominic Sena. Francia és német koprodukcióban készül az Ilich - Story of Carlos című film, amely a Sakál néven ismert, venezuelai születésű terrorista életéről szól.

A stáb 2009-ben számos helyszínen, Magyarország mellett - az IMDb.com adatai szerint - Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Libanonban, Marokkóban, Szudánban és a tervek szerint Jemenben forgat. A stáb a történeti hűség kedvéért keresi fel Magyarországot, hiszen Carlos a nyolcvanas években Budapesten élt. További magyar vonatkozása a filmnek, hogy a francia rendező, Olivier Assayas anyai ágon magyar származású.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gilgamesh #5
    Írása, nem filmje. Így világosabb? :P
  • kandeláber #4
    Most akkor Tom Rob filmje a Smith Child 44, vagy Tom Rob Smith filmje a Child 44, vagy Tom Rob Smith Child filmje, a 44? :D
  • Kojiro #3
    ki lesz Magyarország angol szinkronja?
  • kalapos01 #2
    Hehe, szegény Ridley nem forgatta itthon a Company-t, max Amerikából nézte hogy folyik a forgatás. A Season of the Witch meg csak szeretne szuperprodukció lenni:)) 230 fős stáb, elég miniatűr.

    Mindenesetre először a Nottinghamet fogja megcsinálni, aztán ki tudja, ebből a filmből mikor lesz valami.
  • Etinger #1
    Magyarország ha Mo-t alakítja.. akkor jóóó :)