Szekeres Viktor

Mi került 250 millió dollárba az új Robin Hood-on?

A TheWrap egyik rovatának információi szerint majdnem 250 millió dollárba került az új Robin Hood-film. A lapban tételesen felsorolják, hogy mire mennyit költött a filmet gyártó Universal stúdió.

A WaxWord megszerezte a nagy költségvetésű Ridley Scott-kalandfilm, a Robin Hood tervezett költségvetését, mely szerint a Russell Crowe főszereplésével készült epikus dráma 237 millió dollárba került. A Universal Pictures tagadta, hogy ilyen költséges lett volna a film, szerintük az irat idejétmúlt és helytelen adatokat tartalmaz, a Robin Hood hivatalos költségvetése pedig csak 155 millió dollár, plusz ehhez pár tízmilliós amerikai marketingköltség is járulhat.


Igazából nem is az az érdekes a "sztoriban", hogy mennyibe került a Cannes-i filmfesztiválon debütáló alkotás, hanem az, hogy milyen tételekből áll egy 237 milliós film. (A valós költség, az adóvisszatérítések után 200 millió lett volna.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #16
    A 7 az 17 akart lenni
  • caprine #15
    winnie szerintem te kevered Hanns Zimmert Vangelissel

    Ami tetszet a listán:
    - haj + smink majd 2 misi
    - író 6.7 misi?
    - 7 milla a diszlet de a jelmez meg 14? valahogy aránytalan pláne annak tükrében, hogy egy diszlet 1-2 jelenethez elég, 1 kosztum meg akár végig

    És mennyit kapott Russell Crowe??? Vagy az nem publikus? Esetleg az még nincs is rajta a listán?
  • Etinger #14
    Bukta. Érzem.
  • MrPrise #13
    A film amolyan Robin Hood begins. Most jöttem haza a filmről és tetszett.

  • winnie #12
    "Ebben mi lesz az új?"

    a történet. manapság mindenki ezt hiányolja. a történetet. tessék, most megkapod.

    ez nem remake. mitől lenne remake? adva van egy figura és írnak köré egy történetet. a robin hood, mint olyan, nem egy könyv vagy egy fix sztorival rendelkező film, hanem kvázi egy mondabeli hős. ha nálunk készülne egy film mondjuk rózsa sándorról, akkor az sem remake lenne, csak egy figura köré írt sztori. de ezt már írtam.
  • opeca #11
    Ebben mi lesz az új? Már a Kevin Costneres Robin Hood is arról szólt, hogy hogy lett az, aki...

    Most mindenből remake lesz, meg előzményfilm?
  • TeDDyRuSh #10
    Nem értem, hogy a magyar filmnél miért feltétel a magyar zeneszerzés? Inkább a költség a lényeg. Az milyen komoly lenne, ha a 4 milliárdos magyar "csodafilmünknek" mondjuk John William's készítené a zenéjét.

    Én nem tudom osztani a magyar filmzenés pozitív véleményt. Persze ilyenkor nem a Csinibabára gondolok, vagy a Nagy utazásra. Egy-két magyar produkcióban annyira gyökér egyszerű szintis aláfestés megy, hogy kifejezetten zavaró. Amikor pl. meghallottam Till Attila filmjében azt a szerencsétlen countrys nótákat, a fejem fogtam. Baromira nem illett oda. És sok filmmel vagyok így.
  • winnie #9
    na, ez kivételesen nagy luft, hiszen ha valahol, akkor filmzenében nagyon ott vagyunk, eszméletlen jó hazai filmzenék vannak. tény, nem nagyzenekarosak, vagy zimmer-féle "minden hangszert szintetizátoron játszok fel" muzsika, de remek hazai filmzenék vannak.

    és dés?? anyám. ő és a filmzeneszerzés...
  • endrev #8
    Na mostmár értem, hogy miért nincs egyetlen magyar filmnek sem rendes zenéje. Annyiba kerülne (legalább is az USA-ban) mint egy teljes magyar filmbüdzsé, sem.

    A kérdés még az, hogy ha lenne rá keret, vajon van-e olyan magyar zeneszerző, aki egy James Horner, Elliot Goldenthal, Hans Zimmer nyomába tudna lépni (John Williams nyomába nem), és nem csak szintetizátorzenét meg bárzenét tudna produkálni (persze szeretjük Dést, szó se róla). Attól tartok nincs.
  • TeDDyRuSh #7
    Én meg pont most olvastam egy rosszat:( Pedig remélem én is, hogy jó lesz, bár annyira én nem vártam. Mindig félek, hogy vagy az eredeti storyhoz nem lesz annyira hű, vagy a megjelentetett korhoz. A cikk pont ezt taglalta, vagyis hogy van benne sok ilyen bibi. Minenesetre egy jobb warez verziót megér:)