Szekeres Viktor

Nem buktak a hazai mozis premierek

Sem a Kéjjel-nappal, sem a Szellemíró nem teljesített rosszul hétvégén a magyar mozikban - azonban túl jól sem. Jövő héten kiderül, hogy az Eredeti vajon nálunk is akkora tömegmozgalmat vált ki, mint Amerikában.

Mindössze két filmet mutattak be csütörtökön a hazai mozik, és végre egyik sem bukott meg azonnal - bár mindkettő teljesíthetett volna jobban is. Amerikában nagyot zakózott, nemzetközileg azonban egy fokkal jobban áll a szénája Tom Cruise új, nyári akciófilmjének, a Kéjjel-nappalnak. A film itthon a hétvégi teljesítménye alapján csak a második helyet nyitott a Shrek a vége, fuss el véle mögött (74200 néző csütörtöktől vasárnapig) 20927 jegyvásárlóval, akikből 13289 volt budapesti.


A hét másik friss bemutatója, a Szellemíró, a gyorsan süllyedő Alkonyat - Napfogyatkozás (16814 néző) mögött negyedik lett 8479 nézővel, akiknek jelentős része (7502-en) fővárosi volt. Bár a Szellemíró eredménye nem tűnik különösen erősnek, de az 52 ezer forintos vetítésenkénti átlag nagyjából megegyezik azzal, amit több moziban a Kéjjel-nappal produkált, s ez mindenképp kellemes meglepetés.


Csütörtöktől újabb két hazai premierrel kell számolni, melyek közül a Shrek 4-et csak az Eredetnek lesz esélye megfogni, az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres valószínűleg csak pár ezer nézőre lesz jó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!