Szekeres Viktor

Itthon közepesen teljesít a Toy Story 3

Amerikában kirobbanó teljesítmény nyújt a Toy Story 3, mindössze egy animációs filmre volt korábban az ideinél nagyobb érdeklődés. Itthon azonban valamiért a Pixar-alkotások nem csábítanak annyi embert a mozikba.

Animációs filmhez képest már a Toy Story 3 startja sem volt különösebben kiemelkedő (érdemes lesz majd összehasonlítani a nemsokára bemutatásra kerülő Shrek 4 teljesítményével), de az felettébb meglepő, hogy a top 10-ből majdnem az új Pixar-film bevétele esett a legnagyobbat. Persze a Forum Hungary bemutatója siker, hiszen az újabb 28758 nézővel (ebből Budapesten 15659-en) már százezer körül jár az össznézőszám és 120 millió felett az összbevétel, de legjobb ötből a Szex és New York 2 és a Perzsia hercege is jobban teljesített második hetén.


Összehasonlításképp, míg a Toy Story 3 első budapesti hétvégéjén 27320 nézőt mozgatott meg, addig például a Jégkorszak 3 61821-et, a Madagaszkár 2 73796-ot, míg a Pixar-filmek közül a Fel 30246-ot, a Wall-E pedig 26556-ot. Ebből is látszik, hogy itthon valamiért nincs meg az a respektje a Pixar-filmeknek, legalábbis ami a mozis bemutatókat illeti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamella #8
    Madagaszkár sem jön be minden felnőtnek. A 2. részen szabályosan kényelmetlenül éreztem egyes részeknél. Az oroszlán és az öreglány bunyója szerintem egyáltalán nem volt vicces és gyerekeknek való.
  • Wolfman017 #7
    Már pedig a Madagaszkárban meg a Jégkorszakban is vannak pajzán/drogos viccek amik nem a fiatalokat célozzák meg, míg a Toy Storyban nem fordulnak elő. (pl.: sid a mocsárban vagy hol a 2 lajhár lánnyal, meg még sorolhatnám) Szóval igen, az a madagaszkár, meg az a jégkorszak, de figyeld megismétlem: A madagaszkár, a madagaszkár, igen a madagaszkár, meg a jégkorszak, A jégkorszak, az a jégkorszak, igen a jégkorszak, meg a madagaszkár. A madagaszkár, meg a jégkorszak. Igen, a madagaszkár, meg a jégkorszak. A m a d a g a s z k á r m e g a j é g k o r s z a k. A madagaszkár meg a jégkorszak.
  • winnie #6
    ezt komolyan írtad? a jégkorszak és a madagaszkár felnőtteknek? a shreknél még érthető, de megismétlem: a jégkorszak és a madagaszkár? a madagaszkár? meg a jégkorszak? és a madagaszkár? az a madagaszkár? meg a jégkorszak? és, hogy a toy story felnőtteknek nem? a pixar filmek épp ezért ilyen elismertek, mert felnőtteknek igen.

    de mindegy, hiszen mindenkinek van a miértről elképzelése, de te ezzel azt állítod, hogy a magyar felnőtteket nem érdekli a toy story, hiszen összességében például amerikában a toy story kenterbe fogja verni a shrek 4-et (basszus, 10 nap alatt több bevételt hozott, mint a shrek 4 6 hét alatt), a madagaszkárt (8 nap alatt több bevételt hozott, mint a madagaszkár 1 vagy 2 összesen)

    ergó, amit írsz, még általánosságban sem igaz.
  • röfinaator #5
    Hát meg a Shrek, Jégkorszak, Madagaszkár olyan mesék amiket a felnőttek is nagyon szívesen megnéznek, mert szétröhögik magukat rajta... Én még emlékszem, hogy a toy story filmek nem voltak poénosak, gyerekekhez szólt, felnőttek kb. elaludtak rajta. Viszont a 3. rész előzetesében láttam, hogy próbálják felvenni a humoros ritmust.... Mindenesetre én biztosan meg fogom nézni:)
  • Wolfman017 #4
    Én is csak erre tudok gondolni mert én megnéztem, és nekem tetszett. Az lehet még a dologban talán, hogy nem kapott elég reklámot, mert elvétve láttam csak néhol róla plakátot, vagy neten hirdetést, Shrek 4-et meg nyomják mindenhol az arcomba, TV-ben a promó, weboldalak oldalán stb.
  • Johnny Maize #3
    Menni fog még lejjebb.
  • bippo #2
    A Toy Story első 2 része túl régi, már nem emlékeznek az emberek, így a 3. rész sem vonzza őket annyira-szerintem. Shrek, Jégkorszak, Madagaszkár sokkal frissebb, jobban tudják mihez kötni, elmennek rá.
  • corrector #1
    Még megemlíthetted volna, hogy IMDb-n a világ hatodik (!) legjobb filmje...