Szekeres Viktor

M. Night Shyamalan ismét a csúcson

M. Night Shyamalan pár csúnya bukást követően ismét belenyúlt a tutiba - legalábbis Az utolsó léghajlító premierhétvégéjének eredményei alapján a rendező elégedetten dőlhet hátra. A kritikák azonban negatívak.

M. Night Shyamalan új filmje, Az utolsó léghajlító borzalmas kritikákat kapott és a filmről távozván a rajongók is inkább nemtetszésüknek adtak hangot, azonban mindez nem volt különösebb hatással az alkotás nyitóbevételére, azt eladta az előzetes és maga a cím. Bár Az utolsó léghajlító csak a második helyet érte el a hétvégi amerikai toplistán, a szereplése nem csalódás, hiszen az Alkonyat: Napfogyatkozást egyébként sem volt esélye elkapni.


A csütörtökön bemutatkozó fantasy péntektől vasárnapig 40,5 millió dolláros bevételt könyvelhetett el (az első helyezett Napfogyatkozás 69 milliót), ami kiegészülve a nyitónapi 16 millió dollárral, valamint az ugyancsak ünnepnapnak számító hétfői 12,6 millió dollárral egészen 70 millióig röpítette a 150 millió dollárba kerülő film startját. Az utolsó léghajlító egyébként hétfői számaival már majdnem beérte az aznap 13,5 milliós bevételre szert tevő Napfogyatkozást, ami jól jelzi azt, hogy utóbbi filmet mindenki az első napokon akarta látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #4
    Az a titka a dolognak, nem szabad a címre figyelni, mert az bulváros és megtévesztő. El kell olvasni mindkét cikket, és leszűrhető belőle a lényeg:

    Az új film kritikailag és a nézők véleménye alapján is rosszabb, mint az előzőek, ennek ellenére a trailer alapján az első nap sokan kíváncsiak voltak rá (akkor gondolom még nem tudták, hogy nem olyan jó a film). Tehát mint rendező lejtmenetben van, de a nyitóbevétel alapján a csúcson (és ez rohamosan fog csökkenni, gondolom).
  • czyi #3
    bocs, szóval: a cikk; valamint az előzetes
  • czyi #2
    az meg csak hab a tortán, hogy pontosan húsz perccel később, mint hogy ezt a cikket feltette SzV, a következő című cikket helyezte el az oldalon: "M. Night Shyamalan lejtmenetben", ld. itt:
    http://www.sg.hu/cikkek/75488/m_night_shyamalan_lejtmenetben

    másrészt külön vicces, hogy nem volt képes egy magyar nyelvű előzetest találni a youtubon a cikk szerzője :)
    http://www.youtube.com/watch?v=3bxTtJI_RgU
  • blessyou #1
    "M. Night Shyamalan új filmje, Az utolsó léghajlító borzalmas kritikákat kapott és a filmről távozván a rajongók is inkább nemtetszésüknek adtak hangot"

    Érdekes megfogalmazása a "csúcs"-nak.