Szekeres Viktor

Nagyot hasalt Tom Cruise új akciófilmje

Amerikában előző hétvégén Adam Sandler és Tom Cruise új filmje csapott össze egymással. A legnézettebb alkotás azonban a nevető harmadik, a Toy Story harmadik része lett, mely 10 nap alatt így már 226 milliós bevételnél tart.

Már hetekkel ezelőtt sejteni lehetett, hogy Tom Cruise új filmje, a Kéjjel nappal (Knight & Day) nem fogja igazolni a várakozásokat, s viszonylag gyengén fog teljesíteni a mozipénztárakban - főleg a színész eddigi munkáihoz képest. A jóslatok, az előzetes felmérések hétvégén igazolódtak is, s köszönhetően a gyengén pozícionált előzetesnek a 117 millió dollárba (plusz sok tízmillió marketing) kerülő film csak 20 milliót termelt nyitóhétvégéjén, ami a harmadik helyre volt elegendő a hétvégi amerikai mozis toplistán. A nézők 56%-a egyébként 25 évnél idősebb volt, többek között a tinik távolmaradása az egyik kulcsa a gyenge kezdésnek.


Hogy visszafele haladjunk: a második helyet Adam Sandler új filmje, a Nagyfiúk (Grownups) szerezte meg, 40,5 millió dolláros nyitánnyal. Ezzel a film elkerülte a szokásos csapdát, miszerint az egy sztárra épített filmek jobban teljesítenek, mint ugyanarra a sztárra és egy vagy több társára épített alkotások, hiszen Sandlertől körülbelül a 40 milliós kezdés várható el. Ami érdekesség, hogy a nézők között a nők voltak többségben (53%) - a 25 éven aluliak 52%-os aránya már papírforma volt.


Ez a hétvége Amerikában (is) a Napfogyatkozásról fog szólni, de a Paramount megpróbálja felvenni a kesztyűt az Utolsó léghajlítóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #12
    Akkor egyedül vagy ezzel. A WoW a legszarabb sci-fik egyike (még parodizálni sem kellett volna, megállnál a helyét a vígjátékok között is), Spielberg szégyene. Cruise pedig az idióta scientológiai kirohanásaival egy időben megszűnt komolyan vehető színésznek lenni. Már a Lions For Lambs forgatását záró banketten sem volt hajlandó egy asztalhoz ülni vele Meryl Streep és R. Redford. Vicc az egész ember.
  • kanduhr #11
    Megnéztem, de nem látok olyat, amiről beszélsz.
  • Loverman #10
    nézd már meg a legutóbbi 4-5 filmjét, mind alig hozzott a gyártási költségen felül. persze ez gyakorlatilag nem jelent bukást de úgy igen hogyha sokkal többet is hozhattak volna a konyhára. és ha "megnézik" mint ahogy állítod akkor nem bukdácsolna így.
  • Loverman #9
    *fan
  • fozerl #8
    Pedig sztem nem rossz. Pedig nem vagyok Cameron Diaz fun.
  • Bhalage #7
    Tom maradjon Les Grossman karakterenel
    :DDD
  • Chocho #6
    Miért volt béna? Csak kérdezem, hogy szerinted melyik jelenete volt gyenge, mert szerintem mindegyik kurva jó volt.

    Remek színész és pont, az emberek meg nem azért nem nézik a filmjeit, mert "rossz arc".
  • Ender Wiggin #5
    Nekem úgy rémlik, hogy a Valkyrie, a Lions For Lambs és a War of the Worlds is bukott. Sőt utóbbiban ez a színészzseni is nagyon nagyon béna volt....
  • kanduhr #4
    "akkor ezért hasalnak el a filmjei?" Hibádzik a többesszám. Ez az első olyan filmje, ami rosszul teljesít, azonban Amerikán kívül még be sem mutatták.

    "mert a többség, amely mint színészre kíváncsi rá, nem nézi meg őket. a netes többség meg úgyis csak annyit dilemmázik hogy most letöltse-e vagy ne"
    De megnézik, mert még mindig kurva jó színész, és az is marad. Minden színész filmes karrierjében vannak mélypontok, rosszul választott szerepek.

    Szóval ne keverjük már össze Nic Cage-el.
  • Loverman #3
    akkor ezért hasalnak el a filmjei? ahá értem. mert a többség, amely mint színészre kíváncsi rá, nem nézi meg őket. a netes többség meg úgyis csak annyit dilemmázik hogy most letöltse-e vagy ne