Szekeres Viktor

Mégsem jelent biztos sikert a családi film?

Miközben a Toy Story 3 itthon közepesen teljes a mozikban, Brendan Fraser új családi, vagy inkább gyerekfilmje, meglehetősen gyengén, hiszen még a tízezres hétvégi nézőszámot sem érte el. A többi friss bemutató még gyengébben szerepelt.

Olykor hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy kijelentsük, hogy egy film azért siker, mert családi film. Vagy női film. Vagy romantikus komédia. Ugyanis ezeket mindenki megnézi. Úgy tűnik, ez mégsincs így, hiszen az itthon múlt héten debütáló új Brendan Fraser-film, a Drágán add a réted! országszerte mindössze 9325 nézőt vonzott, ami a harmadik helyre volt csak elegendő a hétvégi budapesti nézettségi toplistán. Pedig még aranyos, szőrös állatok is voltak benne.


A többi heti premier már csak a kisebb mozikba jutott el, így a Mediterrán finomságok országszerte 927 nézőt érdekelt, míg Novák Tamás és Skrabski Fruzsina filmje, a Bűn és bűntetlenség a fővárosban 916-ot, ami éppen elegendő volt a legjobb 20-ba való kerülésre. A negyedik premier a héten, a Szerelem és egyéb bűnök, 19 előadásával 156 nézőt mozgatott meg Budapesten, s ezzel 28. lett a listán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrlujoak #4
    Egyszerűen dühítő a film.
    Innom kellett utána egy sört, mert felmérgeltem magam rajta.
    Egyszerűen olyan jó poénokat lehetett volna csinálni, erre tele van idiótákkal a film.
    Azt érdekes módon senki sem vette észre, hogy a toi toi budi oldala tele volt mackómancs nyommal, az idióta főhős egy retek videófelvevőt nem volt képes normálisan beüzemelni.
    Pont a wc-s jelenet előtt látta az egyik kis kijelzőn, hogy a csapdában van az állat, amiről kiderült, hogy az a plüss állatka.
    Ha normálisan csinálta volna a dolgot, akkor videófelvevővel megörökíthette volna, ahogy az igazi állat odacsempészi a csapdába a plüss állatot, és bukta.
    Lett volna bizonyítéka.

    De, persze tudom, akkor nem lett volna érdekes a folytatás.
    De igen.
    Az állatok mondjuk az egész családot terrorizálhatták volna, és az emberi mivoltot, épelméjűséget sem kellett volna megkérdőjelezni.

    Sajnálom, de számomra borzalmas volt a film. Idegesítő és szánalmas...

    áááá, mág most is feldühít.
  • bencus11 #3
    A másik meg,hogy apuka/anyuka is inkább olyan filmre viszi el gyerkőcöt, amit ő is élvezhet(pl. toy story),ez viszont felnőtt fejjel is inkább bugyuta,fárasztó maszlag..
  • bippo #2
    Ebben igazad van, de amúgy nem olvastam még pozitív kritikát a filmről, tehát az is benne lehet a rossz szereplésben , hogy a film sem nagy eresztés.
  • endrev #1
    Ezen nem kell csodálkozni, amikor mindenki az Alkonyatra zúdul be. A piacnak már csak egy kis része megy el egy másik filmre IS, és ha el is megy, akkor is ott a Perzsia hercege meg a Toy Story 3.

    Tehát megosztott a piac, és a tinirajongás győzött, amikor anyuci megkérdezte, hogy Alkonyat vagy egyéb x. Nem a filmmel van gond, nem is a műfajjal, hanem az időzítéssel, tehát a lineáris választékbővítéssel.