Szekeres Viktor

Ennyire durva lesz a True Blood 3. évadja

Hatalmas sikersorozatot tudhat maga mögött az HBO saját gyártású szériája, a vámpíros True Blood, azaz az Inni és élni hagyni. A júniusban induló 3. évad premierjének alkalmából az HBO egy két perces előzetest készített.

Az HBO jelenlegi sorozatai nem nagyon hozzák az egykor a csatornára jellemző remek nézettségi adatokat - egy kivételéve. A True Blood (magyar fordításban: Inni és élni hagyni) ugyanis remek időzítéssel került a képernyőre, s bár eleinte nem nagyon érdekelte a regénysorozat alapján készült tévés széria a nézőket, kisvártatva a csatorna legnézettebb szériája lett.


Éppen ezért cseppet sem meglepő, hogy június közepén már a harmadik évadját kezdheti el a True Blood, s az előzetest elnézve, a készítők bizony nem spóroltak az új karakterekkel. Már csak ezért sem nagyon képzelhető el, hogy az 5 milliós második évados nézettség nagyon csökkenne. Ha pedig a True Blood továbbra is a prémiumadó legnézettebb saját gyártású produkciója marad, akkor valószínűleg Charlaine Harris, e hónapban megjelenő tizenegyedik Ture Blood-kötete is feldolgozásra kerülhet benne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Athor #11
    The Curious Case of Benjamin Button
    The Private Lives of Pippa Lee
    Confessions of a Dangerous Mind

    stb, stb...
    :)
  • bippo #10
    "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"
    "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan"
    :))
  • Athor #9
    Mercedes... nem látod át a sorozat alapfelállásában rejlő lehetőségeket. A vámpírok "kiléptek a fényre", persze csak átvitt értelemben, szal megmutatták magukat a világnak, nem rejtőzködnek tovább. Köszönhető ez annak, hogy valami japán csóka feltalált egy olyan készítményt, ami a vámpírok számára pótolhatja az emberi vért... de persze kb annyira, mint a szója a marhahúst. Tehát ez egy lehetőség az emberségesebb vámpírok számára, hogy mellőzzék az embervér fogyasztását, de úgymond csökkentett élvezeti faktorral... Merthogy van, aki elfogadja a lehetőséget, és van, aki nem... és persze vannak még bőven természetfeletti szereplők, s valahogy minde bele is illik a világba...
    Szerintem nagyon jó kis story, a filmzene is ütős, de még a szereplőkre sem lehet panasz.
    Összegezve, sajátmagad fosztod meg egy élménytől, ha láttatlanban lemondassz róla. Persze csak akkor, ha szereted a sorozatokat.

    És most még winnie-vel is egyetértek. Hol hallottál erről a háromszavas szabályról? Merthogy leírva biztos nem láttad. :) ;)
  • winnie #8
    "iratlan szabály hogy cim soha ne legyen hosszabb 3 szónál."

    még szép, hogy iratlan, mert jó nagy butaság.
  • Merces #7
    ...iratlan szabály hogy cim soha ne legyen hosszabb 3 szónál.....nameg vámpirosak akik málnaszörpöt isznak ...nemá.................. még egy sorozat amit kihagyok
  • carville #6
    Illetve akkor már muszáj megjegyeznem azt is, hogy a cikk sugallata ellenére ez alcím. Itthon az HBO-n és az AXN-en is True Blood - Inni és élni hagyni címmel fut, olvasható mindkettő a szimpla magyar nézőnek.
  • carville #5
    Szerintem pont ez az "igaz vér" hangzik szarul.
    Már azért is, mert te sajnos nem láttál egy részt se belőle, így nem tudhatod hogy True Bloodnak a sorozatbeli művér készítményt hívják, és így hál' istennek a magyar szinkronban is meghagyhatták eredeti nevén, nem igaz véreznek folyamatosan.
    Ez a magyar cím viszont nem hasra csapott, hanem kiemeli a sorozat ezen aspektusát: Iszunk (művért) és élni hagyjuk az élőket. (Vagy nem, mert elég uncsi sorozat lenne, ha minden vámpír művért inna.) Hasonló a mondani valója mint az eredeti címnek, de magyarosabb fogalmazású, mert nálunk kevésbé gyakori a tő főnevekkel való kifejezés, akkor már főnévi igeneveket használunk.

    Így ha megengeded, ez tipikusan olyan címfordítás, ami jó. Nem azért mert tükör fordítás, hanem mert magyarítja.
  • DeviloftheHell #4
    mégnehezebb békénhagyni a cimet :D
  • mayerpeti #3
    Nem láttam még egy részét sem a sorozatnak, de ilyen idióta magyar címet kitalálni: "Inni és élni hagyni". Gratulálok valamelyik majomnak aki megint egy idióta szójátékot alkalmazott a magyar címadásnál. Ráadásul szarul is hangzik. Nehéz lett volna "Igaz vér"-nek fordítani.
  • Wittgen #2
    Nagyon jól eltalálták a hangulatot, a karaktereket, a környezetet a készítők. Mivel erőszakos entitánsokkal van tele a sztori, hál isten nem fukarkodnak a brutalítás képi megjelenítésével sem, valamint jó érzékkel az erotikus szálakat is bátrabban mutatják be.