Szekeres Viktor

Vérfarkasos sorozat készül

Lehet, hogy a vámpíros divatot, mely többek között tévésorozatot kreált a True Blood és a Vampire Diaries című könyvekből, a vérfarkasos műfaj kisképernyős feléledése követi?

A válasz csak jövőre derül ki, mindenesetre egy tévécsatorna máris megpróbál tenni valamit az ügy érdekében. Természetesen a fiatalok által legkedveltebb, legbevállallósabb amerikai adóról, a Foxról van szó, mely ezúttal a jövő évi sorozattervei közé beválasztotta Joshua Miller és M.A. Fortin pilot-forgatókönyvét, a Howl-t, vagyis az Üvöltést.

A leírás szerint a Howl egy epikus családi saga lenne, mely két vérfarkasklánról szólna, akik háborúban állnak egymással. A bibi, hogy ennek a háborúnak a helyszíne egy alaszkai kisváros, valódi, hús-vér emberekkel. Ha a Fox elégedett lesz a forgatókönyvvel, akkor megrendelheti a pilótafilmet, melyet a szereposztás után áprilisban forgathatnak le és annak láttán dönthet a csatorna arról, hogy lesz-e jövőre vérfarkasos sorozatot is a vámpírosok mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #10
    a kindred jópofa volt, de a 90-es évek közepén egyébként is volt egy meglepő vámpírreneszánsz a tévében sok bukással, ami egy időre eltemette a műfajt. mint ahogy várfarkasok is voltak az ezredforduló táján, de azok is csak azon versenyeztek, hogy melyikből készülhet el az első 13 rész és melyiket kaszálják el hamarabb.

    talán majd most.
  • Gilgamesh #9
    WoD-regények jelenleg nincsenek. Az új (ehh, ez is már legalább 5 éves) vonalból csak a Vampire: The Requiemhez jelent meg három regény, ha jól tudom, azóta minden World of Darkness könyv szerepjáték (plusz egy-két novellafüzérszerű hangulati kiegészítő). Innentől meg, gondolom, érthető, miért nincsenek az eladási listák élén, és hogy miért nem elég népszerűek, minőségüktől függetlenül, hogy létjogosultsága legyen egy azokon alapuló sorozatnak.

    Egyébként volt egy Masquerade-en alapuló sorozat: Kindred the Embraced. Nem láttam, nem volt hosszú életű, valószínűleg sikeres sem, mindenesetre ez (is) lehetett az oka, hogy azóta nincs filmes próbálkozásuk.
  • winnie #8
    indulj ki abból, hogy a WoD-könyvek miért nincsenek a bestseller lista élén. indulj ki abból, hogy miért van az, hogy meg sem próbálnak (egyelőre) filmet csinálni belőle vagy sok másik, rengeteg ötlettel és egyediséggel bíró fantasy világból. hiába van hardcore rajongótábora sok világnak, ha egyszerűen nem készíthető belőle populáris anyag. (tudom, csak akarni kellene, főleg, ha most divathullám van, de ha be is merné vállalni egy csatorna, akkor 4 másik, sokkal populárisabb sorozattal kéne megküzdenie és minimális lenne az esélye a túlélésre.)

    ez nem akarom-nemakarom kérdése, mindössze reálisan ez a papírforma. ha nem így történne, akkor lehet örülni, de mivel EZ a papírforma, mivel a legtöbben így gondolkodnak, így eleve el sem fog jutni egy hasonló ötlet a sorozatállapotig. (elég csak végignézni a kicsit is természetfeletti elbukott ötleteket az elmúlt 3-4 évből a sorozatok világában.)
  • cateran #7
    Bocs Gilgamesh,nem neked ment volna hanem Winnienek...
  • cateran #6
    es/vagy hunter figuraval..
    Az SG vezetoinek uzenem: Basszak meg a szerkesztes lehetosegenek a hianyat...dugjak fel maguknak a VIP-et...UFF en beszeltem...
  • cateran #5
    Hat a te agyaddal nem is lenne hosszabb..persza ha vmi indokot mondanal,hogy miert is nem lehetne jo sorozat a World of Darkness vilagaban.... Tudod,vampirok,intrika,meg 1000 mas dolog amit esetleg a pornep is szeret (humor csak modjaval es lehetoleg szarkasztikus,de legalabbis nem kommersz..)
    Siman lehetne sztereotipizalni is (ami nem tul szerencses,de istenem...lasd Brujah-verolegeny,Torreador-elvont muveszlelek,ha a Masquearede-et veszem alapul)
    Megfejelve esetleg 1-2 mage es/v
  • Gilgamesh #4
    Már nagyban készül a WoD MMORPG. Ha valami csoda folytán sikerül majd felkapaszkodnia a WoW uralta trón közelébe, talán megéri belőle tv-sorozatot is csinálni. És ez egy böhömnagy HA és TALÁN. Nem hogy singleplayer, történetvezérelte videojátékokra költenék a pénzüket MMO-próbálkozások helyett..
  • winnie #3
    "Mekkora WoD-es sorozatokat lehetne csinalni..."

    ja, mekkorát? 2-3 részeset?:) hiába lenne baromi jó, sajnos teljesen esélytelen.
  • cateran #2
    Sajna en is hajlok arra,hogy nem sok jo fog kisulni belole,de hat majd meglatjuk....Pedig Mekkora WoD-es sorozatokat lehetne csinalni...foleg persze vampirosat tele intrikaval,de aztan bele lehetne kevereni tucskot-bogarat,werewolfot,maget,changelinget,stb..mehetnenek a spinoffok...ehhh,esely sincs ra:(
  • Gilgamesh #1
    Már előre látom, milyen n+1. romantikus szappanopera lesz... egy White Wolf-osan elvetemült személyes horror helyett. Ne legyen igazam!