Szekeres Viktor

2010-ben visszatérnek a vámpírok

Úgy tűnik, hogy a 2000-es évek végének, a 2010-es évek elejének egyik legdivatosabb popkulturális ikonja a vámpír lesz, hiszen mind könyv, mind film, mind tévésorozat alakjában hódítanak a vérszívók. A célpontokat pedig nemcsak a tinik alkotják.

Bár nemsokára egy tiniknek szánt vámpíros sorozat is bemutatásra kerül, egyelőre foglalkozzunk egy felnőttesebbel, a True Blood-dal, melynek hazai verziója Inni és élni hagyni címmel volt látható az HBO-n, illetve kapható egy ideje a könyvesboltokban.


A True Blood hatalmas sikernek bizonyult Amerikában, s miközben a sorozat egyelőre csak alig tart 2. évadjának közepén, az HBO csatorna már most jelezte az alkotók felé, hogy jövő nyárra újabb évadra tart igényt. Mindez persze nem meglepő, hiszen a sorozat nézettsége már a 4 milliót ostromolja, ami az ismétlésekkel együtt nagyjából 11 milliós rajongótábort jelent a fizetős csatornának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Silenzio #15
  Nem látom sokkal érettebbnek a kardokkal meg fallikus fegyverekkel hadonászó pumped up fénybenjáró történetét sem. :) A Blade-filmek nem jöttek be, max emészthetőek voltak.
 • Icewind #14
  egyetértek! olvastam a könyvet, és elő is jegyeztem a műsodik részre. azt hiszem szeptemberben jelenik meg. A 2. évada a sorinak meg novemberben lesz hbo-n :P
 • Wittgen #13
  Heh, ez a True Blood irtó jó kis sorozat. Van sztorija, bírom a karaktereket és a színészeket, nem gyerekeknek szól, van benne sok vér és szex, nem csak vámpírok tűnnek fel benne. Ja, meg a környezet is nagyon tetszik, ahol játszódik.
 • winnie #12
  azért tarthatnád annyira bladesoft-ot, hogy hagyd válaszolni. (ez mostanában divat, hogy ha valaki szól valakihez, akkor jön egy harmadik és beleköt?:)

  egy true blood-hírnél nyilván nem félmondatra reagál az ember - a blade begins említése miatt egyértelmű volt, hogy filmre, vagyis a twilightra gondo.
 • Csak77 #11
  érdekes, pedig ti is megírtátok...
 • winnie #10
  nagyon nagyon ritka, hogyvan olyan ostoba és költségkímélő egy csatorna, hogy egyszerre két évadot rendel be. itt szó sem volt plusz két évadról.
 • nessboth #9
  Tini vámpírfilm? Biztos így beszélnek benne:"Ez nem szupcsi, hogy vámpcsi vagy! Nem szeri! Cupp!Cupp! Este csöri a mesin!"
 • Csak77 #8
  Számomra megdöbbentő, hogy ezt a hírt hozza minden oldal/blog, amikor már az első évad első pár része után jelezte a HBO, hogy máris berendelte a második és harmadik évadot... és ezek az oldalak meg is írták, akkor is.
 • slickboy #7
  Én is megkóstolnám azt a kiscsajt. :)
 • Zombee #6
  Fright Night-nak lesz remake-je.
  Az Addams Family ellen pedig követtek már el merényletet, 1998-ban volt 3. rész. Én még nem láttam, de van egy sejtésem a minőséget illetően. Se Raul Julia (rip), se Christopher Lloyd, se Angelica Huston...
  Az Alkonyatnak viszont van egy jó pontja is: a vámpíros téma miatt ugrott ugyanis a Near Dark remake, mivel az is szerelmes-vámpíros. Csak nyilván egy "kicsit" jobb, romantikus és horror vonalon is. És a kötelező főgonosz sem egy kis buzi, hanem Lance Henriksen. És most ez a film megúszta a gyalázatot.